Otetaan ilo irti!

24.2.2017


Nyt en edessä reilu viikko jännitystä kansallislajimme hiihdon parissa. Urheilu synnyttää yhteisöllisyyttä ja nämä kisat erityisesti saavat koko kisoja seuraavan kansan toivomaan vähintäänkin kisojen onnistumista, puhdasta urheilua ja kruununa joitain mitaleja.

Me valmentajat haluamme, urheilijat haluavat ja Lahti haluaa, puhdistaa tuon vuosituhannen alun häpeän niskastaan ja Suomi näyttäytyy jälleen varteenotettavana puhtaan urheilun talviurheilumaana.

Jälleen on saatu liikkeelle valtava määrä vapaaehtoisia tekemään Lahden kisoja. Tuhannet hiihtolomalaiset saavat mahdollisesti kipinän lähteä hiihtoseuraan ja tuhannet kuntoilijat etsiytymään kotikuntansa hiihtoladuille. Katsomotkin toivottavasti täyttyvät, vaikka emme Euroopan mittapuussa olekaan kovin hyviä kisakatsomoiden täyttäjiä. Katson itseni kuuluvan ns. urheiluväkeen ja se velvoittaa minua osallistumaan tähän MM-koitokseen vähintään katsojana. Toivottavasti sinäkin koet samaa!  Osallistumalla, vaikka vain katsojana, olemme mukana synnyttämässä yhteisöllisyyttä niin urheilun tekijöiden kuin seuraajienkin keskuudessa.

Kristiina Danskanen