Valmentaa kuin nainen

Hankkeen puuhanaisia: Johanna Pelkonen (Jääkiekkoliitto), Eeva Welling (Salibandyliitto), Kristiina Danskanen (Suomen Valmentajat), Sini Forsblom (Kansainvälinen Ringetteliitto), Merja Markkanen (Kaukalopallo- ja Ringetteliitto), urheilupsykologi Satu Kaski ja Minttu Paavola (Palloliitto).

"Valmentaa kuin nainen"

Suomessa kesäkuussa 2014 järjestetyn IWG:n (International Working Group on Women and Sport) 6. maailmankonferenssin yhdeksi teemoista valittiin valmentajuus. Suomen Kaukalopallo- ja Ringetteliitto innostui asiasta ja lähti rakentamaan yhdessä Suomen Valmentajat ry:n kanssa naisvalmentajien ja urheilun naistoimijoiden lisäämiseen tähtäävää hanketta.

Suomeksi "Valmentaa kuin nainen" -nimeä kantava hanke lähti liikkeelle lokakuussa 2013 lajitapaamisten merkeissä. Mukana hankkeessa ovat jalkapallo, käsipallo, ringette, salibandy, jääkiekko, amerikkalainen jalkapallo, pesäpallo, koripallo, lentopallo, Suomen Valmentajat ja Suomen vammaisurheilu ja -liikunta VAU. Yhteistyötahoina mukana ovat IWG, Opetus- ja kulttuuriministeriö, Suomen ammattivalmentajat SAVAL ja Valo. Hankkeen englanninkielinen nimi on "Women Taking Responsibility in Coaching".

Hanketta seurataan vuoteen 2018 saakka.   

Hankkeen tavoitteet

1) Lisätä halukkuutta entisillä urheilijoilla jatkaa urheilu-uraa valmentajana ja sitä kautta lisätä naisvalmentajien määrää joukkuelajeissa

2) Lisätä lopettaneiden urheilijoiden halukkuutta jatkaa urheilun parissa seura- ja liittotason tehtävissä

3) Tukea nykyisiä naisvalmentajia urallaan

4) Valmentajiksi siirtyvien osaamisen kehittäminen ja valmentajapolun selkiyttäminen mentoroinnin avulla

5) Naisvalmentamiseen ja naisten muuhun toimintaan lajien parissa liittyvien erityispiirteiden tunnistaminen ja tutkimustiedon hyödyntäminen sekä lisääminen 

Hankkeessa järjestettiin brunssi 6.9.2015, jonka esitykset on nähtävissä osoitteessa:

http://presenter.qbrick.com/?pguid=fa1c5a8f-6039-43bc-a4af-a70fe31ec2d9