Elokuun valmentaja: Tomi Pystynen

12.8.2013

Kuukauden valmentajamme on uintivalmentaja Tomi Pystynen. Hän on tehnyt MM-pronssimitalin voittaneen Matti Mattssonin kanssa kiinteää yhteistyötä yli viiden vuoden ajan.

teksti: Suomen Valmentajat, Kristiina Danskanen
Kuva: Uimaliitto, Jussi Salminen

Tältä ajanjaksolta voi nostaa esiin Matti Mattssonin uralta mm. Euroopan nuorten olympia festivaaleissa 2009 saavutettu 100m rintauinnin hopea ja neljäs sija 200m:llä, nuorten euroopanmestaruuskisojen 2011 200m rintauinnin hopea, Lontoon olympialaisten 17. sija ja nyt Barcelonan MM-kisojen pronssi 200 m rintauinnista.

Uimari-valmentaja –pari työskentelee Porissa, jossa Tomi Pystynen käy Mattia valmentamassa 3-4 kertaa viikossa. Syksyllä Tomin valmennuskuviot seuran osalta muuttuvat, kun hän siirtyy Turkuun uintiseura ÅSK:n seuravalmentajaksi.

Työn kuvaan kuuluu myös aamuisin avustamista urheiluakatemian valmennuksissa yläkoulun ja lukion puolella. Matti Mattssonin kanssa hommat kuitenkin jatkuvat entiseen malliin. ”Treenisuunnitelmat tehdään pitemmän kaavan mukaan eikä turhaan hötkyillä sinne tänne.” kuvailee Tomi Pystynen valmennustyyliään.   

Täysipäiväisenä ammattivalmentajana hän on työskennellyt jo muutaman vuoden. Ajokilometrejä se on kyllä tuonut, sillä hän asuu Tampereella, mutta valmentaa jatkossa Turussa ja sitä ennen mm. Porissa.