Koulutusmateriaaleja

Tältä sivulta löydät Suomen Valmentajien tuottamia materiaaleja valmennuksen ja kouluttamisen tueksi. Lisäksi sivuilla esitellään Suomen Valmentajien kumppanien valmennuksen/koulutukseen liittyviä materiaaleja/tuotteita.

Valmentajan ja valmentajakouluttajan kokemuskortit

Valmentajan kokemuskortit
Valmentajan kokemuskorttien avulla valmentaja voi ideoida, pohtia ja keskustella muiden valmentajien kanssa, miten hyvän valmennuksen osa-alueet toteutuvat toiminnassa. Toimivat hyvin esim. seuran tai lajin valmentajien palavereissa/kehittämiskeskusteluissa. Kortit toimivat myös valmentajan itsearvioinnin apuvälineenä tai mentorin työkaluna. Korttinippu sisältää 40 erilaista kysymystä, jotka peilaavat Valmentajalla on väliä -kampanjaan kirjattuja periaatteita sekä suomalaista valmennusosaamisen mallia. Valmentaja voi hyödyntää myös hieman muokaten korttien kysymyksiä keskusteluissa omien valmennettavien kanssa.

Valmentajakouluttajan kortit
Valmentajakouluttajan kokemuskorttien avulla kouluttaja voi ideoida, pohtia ja keskustella muiden kouluttajien kanssa, miten koulutuksen oppimistavoitteet ja halutut työtavat toteutuvat valmentajakoulutuksessa. Kortit toimivat myös valmentajakouluttajan itsearvioinnin apuvälineenä ja valmentajakouluttajien kokemusten vaihdon työkaluna. Korttinippu sisältää 40 erilaista kysymystä, jotka peilaavat Valmentajalla on väliä -kampanjaan kirjattuja periaatteita sekä suomalaista valmennusosaamisen mallia.

VK-Kustannuksen valmennuskirjallisuus

VK-Kustannus julkaisee kirjoja eri lajien urheilijoille, ohjaajille ja valmentajille sekä liikuntaa harrastavien lasten ja nuorten vanhemmille.

Kirjat tarjoavat urheilijoille, ohjaajille ja valmentajille viimeisintä tietoa urheiluvalmennuksen eri osa-alueista. Kirjoja käytetään myös oppi- ja oheismateriaalina urheiluopistojen ja lajiliittojen järjestämissä ohjaaja- ja valmentajakoulutuksissa. Kirjoista löytyy myös käytännönläheistä tietoa lasten ja nuorten ravitsemuksesta, kasvusta ja kehityksestä, terveydenhuollosta sekä oikeanlaisesta harjoittelusta.

Tilaa VK-Kustannuksen kirjat suoraan VK-Kustannuksen verkkokaupasta tai voit myös kysellä kirjoja Suomen Valmentajien koulutustilaisuuksissa. Suomen Valmentajien jäsenet saavat kirjat edulliseen - 20% jäsenhintaan (etu lasketaan normaalihinnasta). Saadaksesi jäsenalennuksen tarvitset koodin, joka löytyy jäsenhuoneesta jäseneduista.

Mikäli haluat tehdä valmennuskirjoista ryhmätilauksen (seuran valmentajille tai lajiliitolle) ota yhteyttä valmentajakoulutuksen asiantuntijaamme Eero Simojokeen eero.simojoki(a)suomenvalmentajat.fi.

Erityisesti suosittelemme valmennuksen perusteoksia Lasten ja nuorten hyvä harjoittelu ja Huippu-urheiluvalmennus. Psyykkisen valmennuksen uutuuskirja Suorituskyvyn Psykologia on ehdottomasti myös valmentajille hyödyllinen teos. Katso kaikkien kirjojen sisältöjen kuvaukset sekä hinnat VK-kustannuksen verkkokaupasta.

                                      

Uusimpia kirjoja valmentajien osaamisen kehittämiseen ovat: