Valmentajakoulutukset

Suomen Valmentajat järjestää urheiluvalmentajille ja muille valmennuksen osaajille jatko- ja täydennyskoulutusta useista eri aiheista. Valmentajakoulutuksia järjestetään sekä avoimena, kaikille valmentajille yli lajirajojen, että tilausperiaatteella seuroille, lajiliitoille, aluejärjestöille ja muille urheilun toimijoille. Vuosittain yhdistys organisoi noin 60-70 koulutustapahtumaa ja koulutuksiin osallistuu noin 1500 eri lajien valmentajaa. Koulutukset ovat käytännönläheisiä ja niitä järjestetään sekä lähikoulutuksina että etäopetuksena/webinaareina.

Suomen Valmentajat järjestää myös valmentajan polun ensimmäisen tason koulutuksena Urheilijasta valmentajaksi (URVA) koulutusta. Tämä valmentajakoulutus antaa erinomaiset tiedot valmentajana toimimiseen. Lisäksi URVA koulutus toimii Valmentajan ammattitutkinto -koulutusta edeltävänä koulutuksena eli koulutuksen jälkeen tai jopa sen aikana voit hakeutua Valmentajan ammattitutkinnolle (VAT).

VALMENTAJAN POLKU

Valmentajan polku -malli toimii Suomen Valmentajien koulutustoiminnan viitekehyksenä. Alun perin vuonna 2013 julkaistun mallin ulkoasu ja sanoitukset on päivitetty vastaamaan nykyistä puhe- ja valmennustapaa vuonna 2022. Valmentajan polku -mallia käytetään mm. Suomen Valmentajien Kehittyvä koutsi -työpajassa. Malli on käytössä myös useilla muilla valmentajakoulutuksen järjestäjillä.

Lataa Valmentajan polku 2022 PDF-tiedosto

Lataa Valmentajan polku 2022 PNG-tiedostot

Lataa Valmentajan polku PowerPoint