Valmentajaklinikat

Valmentajaklinikat kotimaisten ja Valmentajaklinikka Specialit ulkomaisten huippuasiantuntijoiden vetäminä ovat Suomen Valmentajien valmentajakoulutustoiminnan profiilitapahtumia.


Valmentajaklinikka

Valmentajaklinikat ovat intensiivisiä yhden päivän koulutuksia, joiden perusajatuksena on valmentajan osaamisen lisääminen käytännön tekemisen kautta.

Valmentajaklinikoiden teemoja on erilaisia. Kouluttajina toimii suomalaisia alansa asiantuntijoita.

Valmentajaklinikkakoulutuksen voi tilata seura tai lajiliitto tai muu toimija omaan toimintaympäristöönsä. Kysy tarjous koulutuksesta.
 

Liikkuvuuden ja liikkeenhallinen analysointi - TE3 Mobility

Valmentajaklinikka koostuu teoriosuuksista sekä käytännön harjoittelusta liikkuvuuden ja liikkeenhallinnan analysointiin ja mittaamiseen. Lisäksi opit opettamaan korjaavia liikkeitä liikkuvuuden sekä liikkeenhallinan parantamiseen. Koulutus toteutetaan yhteistyössä TE3 Oy:n kanssa. 
Kouluttajana toimii Jarkko Kortelainen, joka on pitkän linjan fysiikkavalmentaja ja TE3 Mobility konseptin kehittäjä.

 

Havainnointi- ja päätöksentekotaidot urheilussa.

Valmentajaklinikka-koulutus koostuu tällä kertaa yhdestä teorialuennosta ja kahdesta käytännön harjoituksesta.

Kouluttajina toimivat Jyväskylän EduFuturan liikunnan työelämäprofessori Sami Kalaja, Urhean valmennuspäällikkö Mika Saari sekä Urhean fysiikkavalmentaja Erik Piispa.

Liikunnan työelämäprofessori Sami Kalaja: "Olipa urheilulaji mikä tahansa, havainnoinnilla ja tarkoituksenmukaisella päätöksenteolla on keskeinen merkitys. Mikäli olet tekemisissä tavoitteellisen kilpaurheilun kanssa, koulutus on juuri sinulle."

Valmentajaklinikan tunnelmia videokoosteena. Teemana havainnointi- ja päätöksentekotaidot urheilussa.

 

Valmentajaklinikka Special

Valmentajaklinikka Special-koulutukset ovat intensiivisiä ja käytännönläheisiä tilaisuuksia, joissa on aina vaihtuva teema. Teemat liittyvät aina fyysis-motoriseen harjoitteluun.

Valmentajaklinikka Special-koulutuksia järjestetään noin kahden vuoden välein. Kouluttajat ovat aina ulkomaisia oman alansa asiantuntijoita.

Vuodesta 2008 lähtien järjestetyissä Valmentajaklinikoissa ovat toimineet kouluttajina Martin Rooney (USA), Lee Taft (USA), Rolles Gracie (USA), Alex Chemerov (USA), Raik Tieze (NOR), Bill Knowles (USA), Tommi Paavola (FIN/USA), Frans Bosch (NED), Nick Winkelman (USA).

Viimeisin Valmentajaklinikka Special -koulutus pidettiin Helsingin Olympiastadiolla 25.4.2022 teemalla Coach to Coach. Martin Rooney oli jälleen saapunut Amerikasta jakamaan osaamistaan sekä inspiroimaan valmentajia.


Vuonna 2016 Valmentajaklinikka Specialissa kouluttajina toimivat hollantilaiset Frans Bosch ja Paul Venner. Teemana oli Strength training and Co-ordination. Aihe pohjautuu Frans Boschin 2016 julkaistuun samannimiseen kirjaan. Katso alla oleva videokooste koulutuksesta.

 

Lisätiedot:

Eero Simojoki, valmentajakoulutuksen asiantuntija
puhelin: +358 40 837 0371
sähköposti: eero.simojoki(a)suomenvalmentajat.fi