Muut koulutukset

Muita koulutusaiheita ovat mm.: kinesioteippaus, faskia, kulttuurien ymmärrys urheilussa ja urheiluravitsemus.

Kinesioteippaus

Suomen Valmentajat järjestää aiheesta koulutusta, joka antaa käytännön perustietoa Kinesioteippauksesta. Koulutukset ovat kestoltaan joko 3 tuntia tai 6 tuntia ja niissä keskitytään kehon eri alueiden teippaamiseen.

Kolmen tunnin mittaisissa koulutuksissa käsitellään yhden kehon alueen teippausta kerrallaan. Koulutuksessa käydään kokonaisuudessaan läpi lantionseudun, alaraajojen ja hartiarenkaan toiminnallinen teippaus.

Päivän mittaisessa (kahdeksan 45 minuutin mittaisen oppitunnin eli kuuden tunnin) koulutuksessa käydään läpi alaraajojen, lantionseudun ja hartiarenkaan teipausta.

Kouluttajana toimii fysioterapeutti Marko Grönholm.

Faskia-koulutus

Faskiat eli lihaskalvot ympäröivät lihaksia ja rajaavat lihasryhmiä toisistaan. Faskiat vaikuttavat koordinaatioon, voimaan ja liikkeiden hallintaan antamalla tietoa keskushermostolle ja välittämällä voimia eri kehon osien välillä.

Faskia-koulutus on kestoltaan 3 h ja koostuu 1,5 h teorialuennosta ja 1,5 h käytännön harjoituksesta.

Kouluttajana toimii Juha Parikka.

Kulttuurien ymmärrys urheilussa

RLC International Management Oy järjestää koulutuksia teemalla ’Cross-Cultural Management in Sports’, joka kulkee suomenkielisellä nimellä 'Kulttuurien ymmärrys urheilussa'. Koulutus auttaa ymmärtämään kulttuurierojen merkitystä urheiluvalmennuksessa ja -johtamisessa. Se on tarkoitettu valmentajille, urheilujohtajille ja urheilujärjestöjen hallintohenkilöille.

Kouluttajana toimii entinen maajoukkuetason koripalloilija Riku Laanti.

Urheiluravitsemus

Syöminen ja juominen on osa meidän jokapäiväistä elämäämme. Se mitä suuhun pistämme, vaikuttaa merkittävästi meidän kehon toimintaan ja  pidemmällä aikavälillä myös ulkoiseen olemukseemme.

Urheilijalle oikea ravitsemus on erityisen tärkeä. Miten syödä niin, että jaksaa harjoitella ja myös palautua urheilusuorituksen jälkeen.

Koulutussisällöt ovat. 

  1. Liikuntaravitsemuksen perusteet
  2. Urheiluravitsemuksen erityiskysymykset

Koulutukset ovat kolmen tunnin mittaisia.

Koulutuksen voi tilata seura, lajiliitto tai muu taho. Suomen Valmentajien yhteisöjäsenille hinta on 550 € + kouluttajan matkakorvaus, muille 700 € + kouluttajan matkakorvaus. Kouluttajana toimii urheiluravitsemuksen asiantuntija.

Tilaa koulutuksia

Lisätiedot:

Eero Simojoki, valmentajakoulutuksen asiantuntija
puhelin: +358 40 837 0371
sähköposti: eero.simojoki(a)suomenvalmentajat.fi