Suomen Valmentajat

Suomen Valmentajat on tärkeä roolipelaaja valmentajien joukkueessa edistämässä joukkueen ja sen jäsenten menestystä ja hyvinvointia. Yhdistys on kaikkien suomalaisten ja Suomessa toimivien ulkomaalaisten valmentajien ja valmentajuutta edistävien tahojen kotipesä ja palveluorganisaatio.

Liity jäseneksi!

Suomen Valmentajien jäseneksi voi liittyä jokainen urheiluvalmennuksen parissa toimiva henkilö – valmennuksen vasta aloittanut tai jo konkari. Jäseneksi voi liittyä myös yhteisö, joka huolehtii valmentajistaan ja heidän osaamisestaan.

Lue lisää jäsenyyksistä!

Päätehtävät

Suomen Valmentajien tehtävät vuoteen 2020 saakka kiteytyvät seuraavien viiden teeman alle.

1. Arvostus

Suomen Valmentajat edistää valmentajien arvostusta osana urheilun yhteiskunnallista arvostusta ja vaikuttavuutta. Arvostusta lisätään nostamalla esiin erilaisissa tehtävissä toimivia valmentajia viestinnän avulla ja palkitsemalla ansioituneita valmentajia.

2. Osaaminen

Suomen Valmentajat lisää valmentajien osaamista sekä omilla että yhteistyössä järjestetyillä koulutuksilla, valmennustiedon ja valmennuskirjallisuuden työstämisellä ja välittämisellä sekä osallistumalla valmennuskoulutuksen ja valmennuskoulutusjärjestelmien kehittämiseen urheilussa ja yhteiskunnassa.

3. Yhteisöllisyys

Suomen Valmentajat on perustettu lisäämään valmentajien yhteisöllisyyttä ja sitä työtä yhdistys tekee edelleenkin. Yhteisöllisyyttä lisätään järjestämällä valmentajille mahdollisuuksia kohdata toisiaan ja jakaa kokemuksiaan vertaistensa kanssa.

4. Valmentajuus

Suomen Valmentajat tekee töitä valmentajuuden monimuotoisuuden säilyttämiseksi ja esiintuomiseksi sekä vahvistaa valmentajuutta vaikuttamalla valmentajien olosuhteiden ja toimintaympäristön kehittämistyöhön kaikilla valmentamisen tasoilla lajista riippumatta. Mentoroinnin kulttuuria halutaan vahvistaa yksittäisten valmentajien tueksi heidän valmentajapoluillaan.

5. Yhteistyö

Suomen Valmentajien roolina suomalaisessa urheiluyhteisössä on tuoda esiin valmentajien ääni toiminnassa ja päätöksenteossa. Tässä roolissa Suomen Valmentajat haluaa olla aktiivinen toimija ja tehdä laajaa yhteistyötä urheilussa toimivien tahojen kanssa niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Lajiyhteisöt ovat kiinteä osa Suomen Valmentajia ja yhdistyksen yhteistyön ytimessä.

Visio

On hienoa olla valmentaja – On coolia olla koutsi – On viileetä olla valkku!

Suomen Valmentajien visio viestii siitä, että valmentaminen on haluttua ja arvostettua. Valmentajiksi on tulijoita – valmentajiksi haluaa ryhtyä niin naiset kuin miehetkin ikään katsomatta. Valmentaminen on tiedostettu ja tunnustettu voimavara niin valmentajalle itselleen kuin myös laajasti yhteiskunnassa. Valmentamisessa on vaihtoehtoja ja sitä voi tehdä ammatikseen tai vapaa-ajallaan. Valmentajat ovat ylpeitä osaamisestaan ja jatkuvasti kehityksen kärjessä. Valmentajan intohimo innostaa.

Arvot

Suomen Valmentajien arvot on ilmaistu urheilutermein. Kaikille tutut joukkuepelien termit antavat kuvan arvoista, joiden mukaan Suomen Valmentajat toimii.

Joukkuepelaaja
Tekee töitä yhteisten tavoitteiden ja menestyksen eteen.

Mukana kentällä
On lähellä sporttia – siellä missä urheillaan.

Avauskentällisessä
On valittuna avauskentälliseen ja osallistuu ketterästi peliin kärkijoukoissa.

Luottopelaaja
Pelaa reilua peliä ja on pelikavereiden tukena.

Pelisilmää
Näkee uusia tapoja ratkaista tilanteita ja tekee maaleja niistäkin tilanteista, missä muut eivät näe mahdollisuuksia osua.

Pelirohkea
Haastaa rohkeasti edistääkseen peliä ja taklaakin tarvittaessa.

Säännöt, toimintasuunnitelmat - ja kertomukset

Toimintasäännöt (52 kB)
TOIMINTASUUNNITELMA 2017.pdf(522 kB)
Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2016.pdf (514 kB)
Toimintakertomus 2015.pdf (343 kB)

PDF-tiedosto Rekisteriseloste.pdf (275 kB)
Tämä on Suomen Valmentajat ry:n ja sen lajiyhteisöjen (Suomen Valmentajat ry:n kanssa yhteistyösopimuksen tehneiden eri lajien valmentajakerhojen tai yhdistysten) jäsenrekisteriä koskeva tietosuojaseloste (henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 §).
PDF-tiedosto Suomen Valmentajat antidopingohjelma ja kurinpitosäännöstö 2017