Hankkeet

Suomen Valmentajat on mukana aktiivisesti erilaisissa valmennusta koskevissa hankkeissa. Tällä hetkellä Suomen Valmentajat johtaa palloilulajien Valmentaa kuin nainen -hanketta. Hanke on saanut jatkorahoituksen vuoden 2019 loppuun saakka.

"Valmentaa kuin nainen" -naispalloiluhanke

Suomessa kesäkuussa 2014 järjestetyn IWG:n (International Working Group on Women and Sport) 6. maailmankonferenssin yhdeksi teemoista valittiin valmentajuus. Suomen Kaukalopallo- ja Ringetteliitto innostui asiasta ja lähti rakentamaan yhdessä Suomen Valmentajat ry:n kanssa naisvalmentajien ja urheilun naistoimijoiden lisäämiseen tähtäävää hanketta.

Hanke lähti liikkeelle lokakuussa 2013 lajitapaamisten merkeissä. Mukana hankkeessa ovat jalkapallo, käsipallo, ringette, salibandy, jääkiekko, amerikkalainen jalkapallo, pesäpallo, koripallo, lentopallo, Suomen Valmentajat ja Suomen vammaisurheilu ja -liikunta VAU. Yhteistyötahoina mukana ovat IWG, Opetus- ja kulttuuriministeriö, Suomen ammattivalmentajat SAVAL ja Olympiakomitea. Hankkeen englanninkielinen nimi on "Women Taking Responsibility in Coaching".