Heinäkuun valmentaja: Naisten lentopallomaajoukkueen valmennustiimi

16.8.2017

Heinäkuun valmentajaksi on valittu naisten lentopallomaajoukkueen valmennustiimi.

Heinäkuun valmentajaksi on valittu naisten lentopallomaajoukkueen valmennustiimi. Tiimiin kuuluvat päävalmentaja Tapio Kangasniemi, apuvalmentaja Alessandro Lodi, fysiikkavalmentajat Tommi Pärmäkoski ja Anuliisa Lähitie, tilastoija Petri Virtanen, lihashuollosta vastaavat Petteri Friberg sekä Eerik Breilin, lääkäripalveluista Jari Syrjänen ja joukkueenjohtaja Maikki Salmi.

Valmennustiimin johdolla joukkue saavutti upeasti Euroopan liigassa toisen sijan häviten vain kaksi ottelua – molemmat finaaliottelut.  

Tapio ”Tase” Kangasniemi on ollut naisten maajoukkueen päävalmentajana vuodesta 2014 ja sopimus jatkuu vielä vuoteen 2020. Vuonna 2016 liitto lisäsi panostustaan myös naislentopalloiluun ja naisten leirityspäiviä lisättiin. Tässä yhteydessä haettiin vahvistusta maajoukkuetiimiin myös fysiikkavalmennuksen osalle ja mukaan tiimiin tulivat Tommi Pärmäkoski ja Anuliisa Lähitie. He vuorottelevat kilpailumatkoilla samoin kuin joukkueen lihashuollosta vastaavat Breilin ja Friberg. Vuoden 2017 alussa Kangasniemi valitsi rinnalleen apuvalmentajaksi italialaisen Alessandro Lodin. Lodi siirtyi heinäkuussa Japaniin seuravalmentajaksi, joten nyt alkavissa universiadeissa apuvalmentajana toimii Pasi Palonen.

Joukkueella on ollut tänä vuonna kolme tavoitetta: MM-karsinnat, Euroopan liiga ja Universiadit. Leiri- ja kilpailuvuorokausia kertyy tänä vuonna yhteensä ennätykselliset 82. Leiritys aloitettiin toukokuun alkupuolella ja jatkui yhtäjaksoisesti heinäkuun loppuun lyhyttä juhannustaukoa lukuun ottamatta. MM-kisapaikkaa ei vielä tullut, mutta joukkue on osoittanut merkittävää kehittymistä ja naislentopalloilu on mennyt pitkiä askeleita eteenpäin tänä vuonna.

Onnea koko tiimille ja tsemppiä sekä jatkoon ja erityisesti maanantaina 21.8. alkaviin Universiadipeleihin.