Heinäkuun valmentaja: Salla Rinne

18.8.2016

Heinäkuun valmentaja Salla Rinne on entinen seitsenottelija. Aktiiviuransa hän lopetti 2009. Rakkaus lajiin sai hänet pysymään kuitenkin lajin parissa ja tällä hetkellä hän valmentaa elinsiirtourheilija Marjo Remestä, joka on löytänyt urheilusta uuden elämäntavan.

Salla Rinne (oik.) ja hänen valmennettavansa Marjo Remes.

Työn puolesta Rinteellä on kuitenkin useita henkilökohtaisia valmennettavia, joiden taustat ja tavoitteet vaihtelevat triathlon treenistä kevyeen kuntoliikuntaan.

Marjo Remeksen läpimurto tapahtui 2015 syksyllä ja heinäkuussa 2016 hän osallistui elinsiirron saaneiden EM-kilpailuissa Vantaalla 100 metrille, pikaviestiin, pituushyppyyn, korkeushyppyyn ja kuulantyöntöön. Vinkki heinäkuun valmentajaksi saatiin juuri tämän tapahtuman järjestäjiltä. Salla Rinne on esimerkki siitä miten urheilijan uran aikana kertynyttä osaamista voi hyödyntää ja kehittyä valmentajana.

Salla Rinne on koulutukseltaan kuntosali-, pilates-, kuntonyrkkeily- ja kahvakuulaohjaaja. Valmentamisessa häntä kiehtoo moninaisuus ja kokonaisuus. - Pitää huomioida niin ravinto, uni kuin itse treenikin. Yksilöiden erot saattavat olla isoja ja siitä syystä ei ole yhtä kaavaa valmentamisessakaan. Monet pienet asiat voi vaikuttaa enemmänkin kuin vain se itse lajisuoritus tai sen harjoitteleminen. Henkinen puoli täytyy myös huomioida kokonaisuudessa, sanoo Salla Rinne.

Valmentajuus merkitsee Rinteelle paljon. Hän saa olla rakkaan lajin parissa ja jakaa omaa kokemustaan muille sekä sitä kautta auttaa muita eteenpäin kohti heidän omia tavoitteitaan. Tavoitteenaan valmentajana Rinne mainitsee mahdollisuuden siirtää tietoaan ja taitoaan eteenpäin urheilijoille ja asiakkaille sekä nähdä heidän kehittymisensä. – Ja tietenkin tulla vielä paremmaksi valmentajaksi. Koskaan ei ole valmis, sanoo Salla Rinne.