Huhtikuun valmentaja: Mati Kirmes

22.4.2016

Huhtikuun valmentaja on Espoon Telinetaitureiden virolaistaustainen Mati Kirmes. Hänen valmennettavansa ja poikansa Oskar Kirmes saavutti 44 vuoden tauon jälkeen Suomelle edustuspaikan Rion olympialaisiin.

Kirmeksen valmentajan polku on kulkenut oman kilpailu-uran kautta. Vuonna 1977 Mati Kirmes voitti Neuvostoliiton nuorten mestaruuden ja edusti sittemmin maata myös maajoukkuetasolla. Valmentajakoulutuksensa hän on hankkinut urheiluopistossa Tallinnassa ja Dynamo-Moskovan kolmivuotisessa urheilukoulussa. Valmennusura on vienyt Kirmestä Viroon, Islantiin, Ruotsiin ja vuonna 2008 perhe muutti Suomeen. Myös Kirmeksen ruotsalaisella vaimolla on kokemusta voimisteluvalmennuksesta.

Kirmes on valmentanut kolme urheilijaa olympialaisiin ja heistä tähän asti parhaiten on menestynyt islantilainen Runar Alexandersson. Hän saavutti Ateenan olympialaisissa 2004 hevosen finaalissa seitsemännen sijan. Meriittilistalla on valmennettavien kaikkiaan kahdeksan arvokisojen finaalipaikkaa sekä nyt Oskarin olympiapaikka. Kauden päätavoite on paikan myötä saavutettu.  

- Ei minulla mitään salaisuutta ole, mutta omalta uraltani opin jotain ja työssäni olen oppinut, että pitää olla kärsivällinen ja tehdä paljon töitä. Sitten tuloskin lopulta tulee. Kun salille tullaan, niin harjoitellaan tosissaan, toteaa Kirmes Espoossa Tuulimäen voimistelusalilla.

Suomen Valmentajat toivottaa parasta mahdollista valmistautumisaikaa kohti Rioa ja menestystä olympialaisissa!

Lähde: Voimistelu-lehden artikkeli 2/2016 ja EsTT nettisivut