Joulukuun valmentaja: Pasi Virtanen

30.12.2018

Vuosi 2018 nosti nuoren seitsemäntoista vuotiaan tennispelaajan Otto Virtasen parrasvaloihin. Hän saavutti menestystä niin kaksin- kuin nelinpelistä. Poikien nelinpelistä tuli Wimbledon-mestaruus ja kaksinpelissä vuosi huipentui legendaarisen Orange Bowl -junioriturnauksen voittoon. Virtanen teki samalla historiaa ollen ensimmäinen suomalainen Orange Bowlin voittaja.

Tennisopit Otto Virtanen on saanut Pasi-isältään, sillä itsekin aikoinaan maajoukkueessa ja sm-tasolla pelannut Pasi valmentaa poikaansa. Virtanen aloitti valmentamisen vuonna 1992 oman kilpailu-uransa ohella. Valmentajakoulutuksia hän on käynyt huippuvalmentajatutkintoon asti. Hän toimi Virossa valmentajana kuusi vuotta ja on tällä hetkellä päätoimisena valmentajana HVS-Tenniksessä. Virtanen valmentaa noin kahtakymmentä pelaajaa yhdessä valmentajakollegansa Antti Tuomen kanssa. Samanhenkisiä valmennettavia on useammasta eri seurasta.

- Se on hyvä asia, että pelaajat haluavat tulla harjoittelemaan toistensa kanssa, vaikka heillä on omat valmentajat omissa seuroissaan. Mielestäni se on hyödyllistä, kun kyseessä on pieni maa.

Virtanen pitää Talin olosuhteita tenniksen pelaamiseen ja harjoitteluun erinomaisina. Tähän asti myös oman pojan harjoittelu on pääsääntöisesti toteutettu Talin tennishallilla. Virtasilla ei olekaan ollut vielä tarvetta lähteä ulkomaille vakituisesti asumaan ja harjoittelemaan.

- Treeniä voi tehdä Suomessakin ja aika paljon on voinut kilpaillakin tähän asti. Se on ollut meille mukava juttu.

Otto Virtasen valmennustiimiin kuuluu isän ja Tuomen lisäksi myös ruotsalainen Peter Carlsson, joka on Pasi Virtaselle tuttu omilta peliajoiltaan. Oton harjoitteluun kuuluu myös tehoviikkoja Ruotsissa. Siellä hän harjoittelee ryhmässä, jonka kanssa myös tekee kilpailumatkoja.

- Ne kysy sieltä Ruotsista, että voisiko Otto alkaa treenaamaan myös siellä. Kävi näin hienosti, että Peterin kanssa aloitettiin yhteistyö.

Oton läpimurto on aikuisten tasolle vielä tekemättä. Juniorina saavutettu menestys on tuonut päivittäiseen tekemiseen intoa ja tukijapuolelle piristystä. Harjoituskentällä hän pääsi joulukuussa vertaamaan tasoaan maailman ykköspelaajan Novak Djokovicin kanssa. Aika näyttää kohtaako hän tulevaisuudessa maailman kärkipelaajia myös kilpakentillä.