Joulukuun valmentaja: Siiri Eskelinen

30.12.2017

Joulukuun valmentajaksi on valittu Kaarinan Taitoluistelijoissa muodostelmaluistelijoiden Dream Edges SM-juniorijoukkueen, Diamond Edges SM-noviisijoukkueen ja minorisarjassa kisaava Golden Edgesin vastuuvalmentajana toimiva Siiri Eskelinen.

Kuva: Tero Wester

Vuodesta 2013 asti Kaarinan Taitoluistelijoissa toiminut Eskelinen on saanut nopeasti luotsattua joukkueensa haastamaan Suomen kärkeä, mikä on lajipiireissä harvinainen ilmiö. Viime vuonna SM-juniorit ottivat pronssia ja tänä vuonna joukkue taistelee paikasta junioreiden MM-kilpailuihin.

Oman luistelu-uran päätyttyä valmentamisesta jo pitkään kiinnostunut Eskelinen päätti kokeilla valmentamista kunnolla kuultuaan tutuilta, että päätoimisen valmentajan paikka Kaarinan Taitoluistelijoissa olisi vapautumassa. Ennen tätä valmentajan pestiä Eskelinen oli ollut apuna pienten luistelijoiden valmennuksessa. Eskelinen päätti tarttua haasteisiin ja kokeilla mihin rahkeet riittävät.

- Olin aluksi todella epävarma siitä, voisiko minusta oikeasti olla valmentajaksi ja varsinkin kun meidän lajissa on vielä se koreografioiden tekeminen ja muu. Se oli tosi jännittävää lähteä kokeilemaan. Ajatuksena oli se, että katsotaan, tuleeko tästä yhtään mitään. Onneksi tuli, nauraa Eskelinen.

Eskelinen on lähtenyt valmentamaan ennakkoluulottomalla asenteella ja kertookin, että rohkealla otteella on pitkälti päästy eteenpäin. Niin valmentajalle kuin seurallekin tilanne on ollut uusi, mutta nyt hienon työn tuloksena seuralle on saatu ensimmäiset sm-juniori joukkueet.

- Kaikki saatiin luoda itse alusta asti ja ollaan saatu miettiä mikä on se paras tapa tehdä. Ei ollut mitään pohjaa, vanhoja rasitteita tai tapoja mihin oltaisi juurruttu. Ollaan kokeiltu ennakkoluulottomasti uutta ja sellaista mitä ei lajissa olla ennen välttämättä tehtykään.

Eskeliselle urheilu ja muodostelmaluistelu on ollut aina suuri intohimo ja kiinnostuksen kohde. Eskelinen kertookin, että parasta valmentamisessa on se, että saa yhdessä nauttia luistelusta ja nähdä kuinka kaikki pääsevät eteenpäin. Valmentajana hän haluaa jatkuvasti haastaa itseään ja luistelijoita.

Eskelisen tavoitteena on kehittyä koko ajan valmentajana ja hän haluaa olla mukana viemässä lajia kohti olympiastatusta.