Kesäkuun valmentaja: Kai Liukkonen

25.6.2015

Kesäkuun valmentaja Kai Liukkonen on ollut Suomen Lentopalloliiton beach volleyn valmentajana jo vuodesta 2007. Vuoteen 2012 saakka Kaipe toimi samaan aikaan Korson koulun liikunnan opettajan viransijaisena, kunnes liitto palkkasi hänet päätoimiseksi vuoden 2016 loppuun.

Taru Lahti, Kai Liukkonen ja Riikka Lehtonen.

Liukkonen toimii tällä hetkellä myös pääkaupunkiseudun urheiluakatemian URHEA:n beach volley –valmentajana. Hän on aina hyväntuulinen ja kaikkien kaveri, joka kuitenkin vaatii sekä itseltään että muilta. Hän on luottomies vailla vertaa.

Liukkonen on itse menestynyt beach volleyssa hienosti. Hän on voittanut Suomen mestaruuden vuosina 2000 ja 2002, hopeaa 1998 ja 2005 sekä pronssia 2001.

- Tavoitteena on että suomalainen beach volley saadaan laajemmin nousuun kansainvälisesti. Toisena tavoitteena on, että beach volley saadaan mukaan pääkaupunkiseudun urheiluakatemian toimintaan ja saadaan sitä kautta nuoria mukaan tehokkaaseen harjoitteluun, sanoi tavoitteistaan Liukkonen haastattelussa kolme vuotta sitten.

Tuloksia on nyt nähtävillä. Beach Volley on laji URHEAn valikoimassa ja 2014 oli Kaipen valmennettaville varsinainen tulosten vuosi. Hänen valmennettavansa Taru Lahti ja Anniina Parkkinen voittivat alle 23-vuotiaiden MM-kisoissa 4. sijan, Santeri Sirén ja Miro Määttänen nuorten olympialaisten 4. sijan, Riikka Lehtonen ja Taru Lahti voittivat CEV:n Satelliitti-tason turnauksen ja 3 NEVZA:n osakilpailua sekä sijoittuivat kahdessa FIVB:n Openissa 9.:nneksi. Viime vuoden tuloslistaa täydentää vielä pari Essi Hasu ja Anniina Parkkinen, jotka voittivat yhden NEVZA:n osakilpailun ja olivat kerran pronssilla. Mittava lista.

Vaikka Euroopan kisat Bakussa kesäkuussa eivät Riikka Lehtoselta ja Taru Lahdelta menneet aivan toivotulla tavalla, on pari aloittanut olympiakarsinnan räväkästi; parhaat sijoitukset toistaiseksi ovat Praha Openin 5. ja Porec Majorin 9. Kaikki tähtää kuitenkin Rioon. Parasta menestystä matkalle!