Lokakuun valmentaja: Simo Valakari

9.11.2015

Simo Valakari on jalkapalloseura Käpylän Pallon kasvatti. Puolustavan keskikenttäpelaajan tie on kulkenut FinnPan kautta Skotlannin valioliigan Motherwellin, Englannin Valioliigan Derby Countyn ja yhdysvaltalaisen FC Dallasin kautta takaisin Suomen Veikkausliigaan TPS:n riveihin. Vuonna 1995 alkanut pelaajaura päättyi Turussa 2010.

Valmentajan uransa Valakari aloitti reservijoukkue Åbo IFK:n päävalmentajana, jossa hän viipyi yhden kauden. Vuoden 2010 lopulla Valakari siirtyi Käpylän Pallon juniorivalmentajaksi ja vuonna 2012 hänet valittiin poikajoukkueiden vuoden valmentajaksi.

Syksyllä 2012 Valakari aloitti Seinäjoen Jalkapallokerhon päävalmentajana tavoitteenaan nostaa joukkue Ykkösestä Veikkausliigaan viimeistään kaudelle 2015. Nousu toteutui kuitenkin jo kaudelle 2013-2014 ja sensaatiomaisesti nousija voitti ensimmäisen kautensa päätteeksi Veikkausliigan hopeaa sekä Liigacupin.

SJK:n menestystarina jatkui päättyneen kauden Veikkausliigan mestaruudella ja Valakari valittiin jalkapallon vuoden valmentajaksi 2015 päätteeksi.

Haastatteluissaan Valakari puhuu kunnioittavasti koko joukkueesta ja hänen mielestään menestyksen avaimena on ollut pelaajien lahjakkuus, kova työ ja jokaisen joukkueen jäsenen sitoutuminen yhteiseen matkaan. Valakarin ja joukkueen johdolla on Seinäjoelle kehittynyt menestykseen johtavaa jalkapallokulttuuria.