Maaliskuun valmentaja: Hanna Leveelahti

24.3.2016

Fysiikkavalmentaja Hanna Leveelahden valmennettava Matti Suur-Hamari on noussut tinkimättömällä työllä maailman parhaimmaksi paralumilautailijaksi. Päättyneen kauden X-Gamesissä Matti voitti ylivoimaisesti lumilautakrossin kultaa.

Pari kohtasi 2014 Sotshissa ja sopi silloin yhteistyöstä. Leveelahti toimi tuohon aikaan nyt uransa lopettaneen paraurheilija Katja Saarisen fysiikkavalmentajana.

Hanna Leveelahdella on 19 vuotta kestänyt kilpaurheilu-ura jalkapalloilijana. Palloilun lisäksi hän kilpaili myös yleisurheilussa mahduttaen aikatauluun vielä kilpahiihto- ja uintiharjoitukset. Hanna valmistui 2011 liikunnanohjaajaksi (AMK) valmennuksen ja testauksen puolelta. Lisäksi hän on SomaticPilates- ja SomaticStretchingohjaaja. Opintoja on kertynyt myös SomaticFysiokoulutuksen, myofaciakoulutuksien, kinesioteippauksen sekä liikuntalääketieteenopintojen parissa. Paraikaa Hanna opiskelee fysioterapeutiksi Lappeenrannassa.

- Kova harjoittelu ja vakavat loukkaantumiset herättivät minut ajattelemaan kehonhallinnan ja hyvinvoinnin tärkeyttä. Alkuun kovin tylsältä tuntunut pilatesharjoittelu muutti ajatusmaailmani pysyvästi ja synnytti täysin erilaisen tavan käyttää kehoa, kertoo Hanna.

Valmentamisen Hanna Leveelahti on aloittanut 2010. Matti Suur-Hamarin lisäksi valmennettaviin on kuulunut VJS:n (Vantaan Jalkapalloseura) B-tyttöjen joukkue.

- Valmentaessani tyttöjä voin hakea valmennukseni tueksi normiurheilijaa koskevaa tutkimustietoa. Mutta Matin valmennuksessa tällaista tietoa ei löydy. Joskus, kun olen suunnitellut jonkin harjoituksen, niin huomaamme jossain vaiheessa, että eihän se näin voi mennäkään ja sitten hiotaan yhdessä sitä, miten harjoituksen pitää mennä.

Hanna kuvaa itseään vaativaksi valmentajaksi. Samoilla sanoilla hän kuvaa Matti Suur-Hamaria eli kun molemmat vaativat toisiltaan, tulosta syntyy.

Menestystä molemmille myös jatkoon!