Maaliskuun valmentaja: Pasi Ahti

19.3.2015

Maaliskuun valmentaja on kotkalainen tennisvalmentaja Pasi Ahti. Hän valmentaa Smash-Kotkassa ja Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemiassa. Pasi Ahtin valmentama miesten joukkue voitti SM-pronssia tennisliigassa viime viikonloppuna.

Kuvassa Smash-Kotkan miesten joukkue, vas. Valtteri Ahti, Emil Koskikuru, Ville-Petteri Ahti, Boris Chernov, Alexey Nikiforov ja kapteeni Pasi Ahti. Kuvasta puuttuu Pavel Shchaya-Zybrov. Kuva: Smash-Kotka

Se on Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemian toiminnanjohtajan Jiri Aurasen mielestä aivan mahtava saavutus Kotkan kokoisen pienen paikkakunnan seuralle. Taustalla on monen vuoden pitkäjänteinen ja ammattitaitoinen työ.

Pasi toimii myös urheiluakatemian valmentajana. - Pasi on ymmärtänyt hyvin urheiluakatemian roolin mahdollistajana ja tukijana. Akatemian kautta hän on tutustunut muihin lajien valmentajiin ja saanut sitä kautta sparrausapua ja ihan konkreettisesti valmennusapua, sillä pari vuotta sitten Risto Palonen tuli heille fysiikkavalmentajaksi, suitsuttaa Jiri Auranen.

- Seura- ja akatemiavalmentajana Pasi on pystynyt loistavasti organisoimaan/suunnittelemaan urheilijoiden valmennuksen. Itse olen pitänyt erityisesti Pasin filosofiasta, että hän ei ole ylimääräisillä herkistelyillä ym. halunnut lähteä hakemaan pikavoittoja. Hän on toistuvasti kertonut, että kaudessa on 1-2 kohokohtaa ja muuten harjoittelu tähtää, että menestyminen tulee kun päästään aikuisten sarjoihin. Tällä hetkellä aletaan olemaan siinä tilanteessa, että nyt nämä nuoret pelaajat alkavat tekemään läpimurtoja kansainvälisille kentille. Aika näyttää tulevatko onnistumaan siinä, kiteyttää Auranen.