Marraskuun valmentaja: Gintaras Savukynas

30.11.2016

Marraskuun valmentaja on Gintaras Savukynas.

Hänen luotsaamanaan Riihimäen Cocks kukisti karsinnoissa puolalaisen Górnik Zabrzen yhteismaalein 59-49 ja eteni ensimmäisenä suomalaisjoukkueena käsipallon EHF-cupin lohkopeleihin.

Liettualainen valmentaja Gintaras Savukynas solmi keväällä 2016 sopimuksen Riihimäen Cocksin kanssa. Ennen Riihimäkeä Savukynas toimi norjalaisen Begsoy IL:n toiminnanjohtajana, käsipallojaoston koordinaattorina sekä miesten joukkueen päävalmentajana.

Gintaras Savukynasilla on pitkä käsipalloura. Hän on pelannut ammattilaisena Liettuassa, Islannissa, Sveitsissä sekä Norjassa ja osallistunut 1997 MM- ja 1998 EM-lopputurnaukseen Liettuan maajoukkueessa. Valmentajana useaa kieltä puhuvalla Savukynasilla on kokemusta Liettuasta, Valko-Venäjältä, Islannista ja Norjasta.

-Savukynas on seuramme ensimmäinen päätoiminen päävalmentaja, joka asuu Riihimäellä. Hän on treeneissä ensimmäisenä paikalla ja kättelee pelaajat heidän tullessaan, hänellä on tapana myös tehdä joukkueen mukana treeneissä. Savukynas on tuonut valtavasti omaa kansainvälistä osaamistaan ja kokemustaan joukkueelle. Hän on tuonut meille joukkuehengen ja yhteisöllisyyden. Lisäksi seura on ottanut ohjelmaan myös henkisen valmennuksen vahvistamaan joukkueen uskoa omaan tekemiseen, joka tuottaa tulosta. Näillä sanoin kuvaa valmentajaa joukkueen manageri Jari Viita kysyttäessä taustoja joukkueen tämän hetken menestykseen. 

Kotimaisella rintamalla Riihimäen Cocks on ollut tänä vuonna omaa luokkaansa. Paraikaa meneillään olevissa käsipalloilun miesten Suomen Cupin finaalipeleissä Cocksille on varmasti tulossa lisää menestystä. Finaali pelataan 3.12.

Eurooppa Cupin pelit jatkuvat helmikuussa 2017 ja Suomen Valmentajat toivottaa  menestystä Gintaras Savukynasille sekä Riihimäen Cocksille.