Syyskuun valmentaja: Hannu Kangas

18.9.2015

Keihäänheittovalmentaja Hannu Kangas on valmentanut Tero Pitkämäen seitsenkertaiseksi arvokisamitalistiksi ja valmennussuhde on kestänyt 19 vuotta.

Hannu Kangas Portugalin leirillä tutkailemassa videolta Tero Pitkämäen heittoa. Kuva: SUL -arkisto/Hannu Jukola

Kirkkaimmat saavutukset ovat Osakan vuoden 2007 MM-kulta, Pekingin vuoden 2008 olympiapronssi ja tuoreimpana MM-pronssi 2015 Pekingistä. Suomen Urheiluliiton keihäänheiton lajivalmentajana Kangas toimi syksystä 2005 syksyyn 2011. Syyskuun valmentajaksi Kangas nostetaan erityisesti sen vuoksi, että Tero Pitkämäki voitti ensimmäisenä suomalaisena arvostetun Timanttiliigan kokonaiskilpailun.

Kankaan perheeseen kuuluu vaimo ja viisi lasta, joista neljä heittää keihästä. Lapsista vanhin eli Jenni on isänsä valmennuksessa. Suomalaisista huippuheittäjistä Hannu Kangas on valmentanut myös Teemu Wirkkalaa. Kankaan valmennettavat ovat voittaneet kaikkiaan kahdeksan Kalevan Kisojen voittoa, Tero seitsemän ja Teemu yhden.

Hannun oma ennätys miesten keihäässä on 72,48 metriä. Heittänyt viimeksi Laihialla 2013, jolloin keihäs lensi 54,33 metriä. Siviilissä hän toimii luokanopettajana Kuortaneella Alvarin koulussa.

Onnittelut komeasta menestyksestä!