Syyskuun valmentaja: Henrik Dettmann

18.9.2013

Kuukauden valmentajamme on miesten maajoukkueen pelihurmioon EM-kisoissa saanut koripallovalmentaja Henrik Dettmann.

Erkki Alaja kirjoittaa kirjassaan Respect - ajatuksia, esimerkkejä ja ideoita valmentajuuden vahvistamiseksi Henrik Dettmannista seuraavasti: "Koripallovalmentajana jo nuoresta pitäen toiminut Henrik "Henkka" Dettmann on Suomen menestyneimpiä valmentajia. Hän on vienyt päävalmentajana miesten A-maajoukkueen kolmesti koripallon EM-lopputurnaukseen. Vuonna 2002 hän valmensi sensaatiomaisesti Saksan koripallomaajoukkueen MM-pronssille. Koripalloälyköksi tituleerattu Henkka pitää koripalloa pelaajien pelinä, jossa valmentajan tehtävänä on rohkaista heitä luoviin ratkaisuihin." 

"Minun tehtäväni on auttaa yksittäisiä pelaajia ja joukkuetta kaivamaan vahvuudet esiin. Vahvuuksien summan pitää olla riittävä, jotta vastustaja voitetaan. " Näin sanoo Henkka itse ja nostaa vielä esiin pelaajien kunnioittamisen tärkeänä ohjenuorana. "Kohtele pelaajiasi, kuten toivot heidän kohtelevan itseäsi."
Koripallo on pelaajien peli. Peli on Henkan mukaan enemmän taidetta kuin tiedettä. Luovuus piilee ihmisessä ja kehittyy kokeilemalla. Se on rajaton voimavara. "Valmentajan on rohkaistava pelaajiaan luoviin ratkaisuihin", sanoo Dettmann.