Syyskuun valmentaja: Markus Pekkola

12.10.2017

Hyvästä urheilijasta-aineksesta ja hyvästä nuoruuden valmennuksesta kasvaa hienoja urheilijoita, jotka hioutuvat suomalaisessa urheiluakatemiajärjestelmässä voittajiksi. Tällaisen urheilijan Mäkelänrinteen urheilulukioon Markus Pekkola sai, kun Emilia Kanerva siirtyi hänen valmennettavakseen. Syyskuussa 2017 Emilia voitti judon nuorten alle 21-vuotiaiden EM-pronssia.

Emilia Kanerva on Kirkkonummen Judoseuran kasvatti ja kehittynyt Marko Laaksosen valmennettavana hyväksi kilpailijaksi. Mukana valmennuksessa oli myös fysiikkavalmentaja Vesa Jaakkola jo muutama vuosi ennen Emilian siirtymistä Märskyyn.

Syyskuun valmentajaksi valittu Markus Pekkola korostaakin sitä, että hyvällä tiimityöllä saadaan aikaan tuloksia. Judon systeemi, jossa seurat tekevät tiivistä yhteistyötä toisaalta liiton ja toisaalta urheiluakatemioiden kanssa, takaa sen, että hyvät urheilijat pääsevät etenemään kohti huippu-urheilua siten, että tausta – fyysinen ja psyykkinen valmentautuminen, terveydenhuolto ja lajivalmennus - pysyy turvattuna. Mitalia Emilialta ei vielä tänä vuonna odotettu ja se olikin mieluinen yllätys.

Markus Pekkola on ollut judossa jo vuodesta 1986. Hän on edustanut urheilijana Suomea kaikkien ikäluokkien arvokilpailuissa. 2006 Pekkola aloitti Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian ja Mäkelänrinteen urheilulukion lajivalmentajana sekä alle 21-vuotiaiden maajoukkueen vastuuvalmentajana. 2007 Pekkola aloitti liiton päätoimisena nuorten olympiavalmentajana.

– Nuorten kanssa on mukava toimia. He ovat vielä kehitysvaiheessa ja ovat vastaanottavaisia. Heidän parissaan saan olla koko ajan prosessissa ja on mahdollisuus tehdä vielä muutoksia, jos on tarve, sanoo Markus. Pekkola puhuu hyvin lämpimästi lajistaan. Omana vahvuutenaan nuorten valmennuksessa Pekkola näkee nimenomaisesti lajiosaamisen. Pohjat kehittymiselle on rakennettu jo aikaisemmin.

Pekkolan valmentamassa ikäluokassa on toinenkin lahjakas judoka, vuoden 2017 judokaksi valittu, viime vuoden nuorten alle 18-vuotiaiden EM-hopeamitalisti Oskari Mäkinen. Tulevaisuus näyttää judon osalta siis hyvältä.