Toukokuun valmentaja: Seppo Yli-Hannuksela

8.6.2016

Seppo Yli-Hannuksela on valmentanut urheilijoita Olympialaisiin jo vuodesta 1988. Valmentajalegenda Seppo Yli-Hannukselan valinnalle nimenomaan juuri toukokuun valmentajaksi ei ole mitään erityistä syytä, sillä hänet voisi valita minkä tahansa kuukauden valmentajaksi.

Valinnan takana onkin tällä kertaa pitkäjänteinen, tuloksellinen ja vuosikymmeniä jatkunut painin valmennustyö, jonka johdosta olympialaisiin parhaillaan valmistautuu Tero Välimäki. Metallimies Yli-Hannukselan seura on Ilmajoen Kisailijat, missä hän valmentaa ”otona” eli oman toimensa ohella.

Painivalmentajat on jo palkinnut hänet pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta työstä valmentajana vuonna 2006, Pohjanmaan Urheilutoimittajat ry ja Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry myönsi hänelle Elämäntyö pohjalaisen liikunnan hyväksi  -palkinnon vuonna 2013.

Tero Välimäen Mongolian kisassa huhtikuussa varmistuneen olympiakisapaikan myötä jatkuu valmentajalegenda Seppo Yli-Hannukselan kahdeksan olympiadin katkeamaton olympiaedustuksen saavuttaneiden valmennettavien lista.  Tämä valmentajalegenda on valmentanut painijoita olympiaturnaukseen alkaen vuodesta 1988. Muita hänen valmentamiaan olympiakävijöitä ovat Juha Ahokas, oma poika Marko Yli-Hannuksela, Tero Katajisto, Jarkko Ala-Huikku ja nyt siis Tero Välimäki.  

Kuva Seposta on muutaman vuoden takaa tuomarikamineissa. ”Seppo on sellainen ihminen, että häntä on kyllä äärimmäisen vaikea saada kuvattua ainakaan niin, että hän tietää itse. On paljon mieluummin taustalla ja tyytyväisenä tehdystä työstä. Ja antaa muiden seistä kuvattavana” kehui painiliiton koordinaattori Antti Pekkala etsittäessä tuoretta kuvaa valmentajalegendasta.

Menestystä Sepolle ja Terolle Rioon!