Erkka Westerlund ehdolla Olympiakomitean hallitukseen

28.9.2020

Suomen Valmentajat ry esittää Erkka Westerlundia Suomen Olympiakomitean hallituksen jäseneksi.

Kuva: Jani Mahkonen

Erkka Westerlund tuo Suomen Olympiakomitean hallitustyöskentelyyn ja päätöksentekoon valmentajien ja hyvän valmennuksen näkökulmia. Hän on pitkän linjan valmentaja, vaikuttaja ja laaja-alainen urheilun osaaja.

Westerlund tunnetaan menestyneenä jääkiekkovalmentajana, kirkkaimpina saavutuksina Leijonien päävalmentajana ovat 2006 Olympiahopea, 2014 Olympiapronssi, 2006 MM-pronssi, 2007 MM-hopea ja 2014 MM-hopea. Pitkä valmentajaura maajoukkue- ja seuratasolla niin kotimaassa kuin ulkomailla onkin opettanut paljon.

Westerlund on toiminut myös monessa muussa roolissa suomalaisessa urheilussa ja hänen osaamisensa on laajempaa kuin johdattaa joukkue mitaleille omassa lajissaan. Viimeiset vuodet hän on sparrannut useiden lajien kehitysprosesseja ja vienyt urheilun oppeja yritysmaailmaan.

Westerlund on ollut aktiivinen valmentajajärjestöissä. Hän on toiminut vuosina 2001-2003 Suomen Valmentajien puheenjohtajana ja kahteen otteeseen Suomen Ammattivalmentajat SAVALin puheenjohtajana (2002-2006, 2014->). Hän ei ole tällä hetkellä virallisessa asemassa luottamus- tai toimihenkilönä Suomen Valmentajissa, häntä esittävässä jäsenjärjestössä.

Valmennusosaamista tullaan tarvitsemaan Suomen Olympiakomitean uuden strategian jalkauttamisessa niin seuratoiminnan kuin huippu-urheilunkin saralla. Erityisesti Westerlund tulee asiantuntemuksellaan auttamaan Olympiakomiteaa strategiaan täsmennetyn Menestyvän valmentautumisen toteuttamisessa. Keskeisenä valintana strategiassa on myös ammattilaisuuden lisääminen, johon Westerlundilla on tuoda osaamistaan.

- Osaaminen ja ennen kaikkea valmennusosaaminen on Suomen tärkein kilpailutekijä. Menestyvä valmentautuminen on Olympiakomitean tulevan strategiakauden painopistealue. Uskon, että pystyn omalla panoksellani vauhdittamaan toimenpiteitä suomalaisen valmennusosaamisen kehittämisessä, sanoo Westerlund.

- Valmennusosaaminen laatu on merkittävä osa koko suomalaisen urheilun yhteiskunnallista merkitystä ja perustelua – lasten urheilusta huippu-urheiluun. Toiminnan laatu puolestaan määrittelee urheilun merkityksen ja arvon. Meillä on paljon varaa parantaa näissä asioissa, tiivistää Westerlund ajatuksiaan.

Olympiakomitean päätöksenteossa on tärkeää ottaa huomioon urheilijoiden ja valmentajien näkökulmat. Urheilijaedustus tulee jo sääntömääräisesti. Erkka Westerlund on Suomen Valmentajien esitys tuoda myös valmentajien ääni kuuluviin Olympiakomitean hallituksessa.

Olympiakomitean hallitus valitaan nelivuotiskaudelle syyskokouksessa 21.11.2020.