Jouko Pakarisesta yhdistykselle jäsenscoutti

2.6.2020

Suomen Valmentajat ja Suomen Ammattivalmentajat SAVAL käynnistää jäsenhankintaa asiamiespohjalta. Urheilutermiä käyttäen puhutaan jäsenscoutista, joka tarkoittaa henkilöä, joka hankkii yhdistyksille uusia jäseniä.

Kuva: Jouko Pakarisen henkilökohtainen arkisto
Jouko Pakarinen (oik.) yhdessä Janusz Peciakin kanssa, joka on nykyaikaisen 5-ottelun olympiavoittaja ja moninkertainen maailmanmestari.

Ensimmäisenä scouttina aloittaa Jouko Pakarinen, joka on pitkäaikainen Suomen Valmentajien jäsen. Hän on kouluttautunut ammattivalmentaja, jolla on myös liiketalouden tutkinto ja 25 vuoden yrittäjätausta.

Pakarisen omaan urheilu-uraan mahtuu monipuolisesti lajeja joukkuepalloiluista yksilölajeihin. Pitkäaikaisin oma laji sekä paras menestys valmentajana on tullut nykyaikaisen 5-ottelun parista. Urheilijana hän voitti lukuisia Suomen mestaruuksia ja paras kansainvälinen saavutus on MM-kisojen 7. sija. Pakarisen valmennussaavutukset ovat mittavat ‒ MM-kulta ja kaksi hopeaa, ja yli kymmenen PM-mitalia, muiden muassa. Hän on yksi 11:stä valmentajasta maailmassa, joilla on Kansainvälisen nykyaikaisen 5-otteluliiton (UIPM) korkein mahdollinen valmentajatutkinto. Tutkinto on vuodelta 2018.

- Valmennusfilosofiani voidaan jakaa neljään pääkohtaan ‒ vuorovaikutus, kohtaamiset, sopeutuminen ja luovuus, kertoo Jouko. Filosofia on tuottanut tulosta niin urheilijoiden kuin lajivalmentajien keskuudessa, Pakarinen kertoo.

- Valmennettavani ovat tasapainoisia ja kaksoisuraa tehneitä urheilijoita, jotka menestyvät myös urheilun ulkopuolella. Kansainvälisissä kisoissa olen ollut 25 kertaa Juryn jäsenenä eri maiden äänestämänä valmentajien edustajana, hän lisää.

Miksi jäsenscoutiksi?

- Koen Suomen Valmentajat erittäin arvokkaana valmentajien puolestapuhujana ja erilaisten palveluiden tuottajana. Yhdistyksen järjestämät koulutukset ja erilaiset tapaamiset lisäävät valmentajien kokemaa yhteisöllisyyttä ja sitä kautta auttavat valmentajia uran eri vaiheissa. Varsinkin näin poikkeusoloissa yhteisöllisyyden merkitys on kasvanut ja Suomen Valmentajien palveluntarjonta helpottaa valmentajan arkea ja tukee jatkuvaa kehittymistä. Lähden innoissani työskentelemään suomalaisen valmentajuuden puolesta.

Pakarinen aloittaa scouttauksen kesäkuussa.

- Ottakaa siis rohkeasti yhteyttä minuun ja liittykää tähän hienoon ja arvokkaaseen yhteisöön, Pakarinen kehottaa heitä, jotka eivät ole vielä liittyneet jäseneksi.