Yhteistyö SportFocuksen kanssa jatkuu

18.1.2021

Suomen Valmentajat ja SportFocus ovat allekirjoittaneet sopimuksen yhteistyön jatkosta. Kyseessä on koulutuskumppanuus, jonka myötä SportFocuksen kouluttajat vetävät Suomen Valmentajien psyykkisen valmennuksen koulutuksia yhdessä sovituilla aihealueilla.

Tahot ovat kulkeneet yhdessä jo usean vuoden matkan edistämässä psyykkisen valmennuksen ymmärryksen lisääntymistä valmentajakunnassa.

- On hienoa jatkaa yhteistyötä, jossa todellakin on löydetty yhteinen sävel, iloitsee Suomen Valmentajien toiminnanjohtaja Sari Tuunainen.

Yhteistyönä käytännönläheisellä otteella toteutetut psyykkisen valmennuksen koulutukset ovat olleet kysyttyjä. Viime vuosina on toteutettu viiden koulutuksen sarjaa, jonka aiheina ovat olleet Tunteet ja ajattelu, Motivaatio ja tavoitteenasettelu, Keskittyminen, Itseluottamus sekä Kilpaileminen. Koronapandemian vuoksi koulutus on siirretty etäyhteyksillä järjestettäväksi, mikä on osoittautunut toimivaksi.

- Psyykkisen valmennuksen koulutukset ovat olleet erittäin suosittuja ja palaute on ollut hyvää. Pelkästään vuonna 2020 koulutussarjan suoritti 131 valmentajaa ja sen jälkeen joulu-tammikuun aikana käynnistyi kaksi uutta verkkokoulutusryhmää, joissa aloitti yhteensä 80 osallistujaa. Yhteisesti kehitelty verkon kautta toteutettava koulutus on osoittautunut toimivaksi. Zoom meetings -alustan avulla verkkoluennoista saadaan vuorovaikutuksellisia ‒ eri lajien osallistujat jakavat osaamistaan ja tekevät yhteistä pohdintaa aiheiden sisällä, kertoo Suomen Valmentajien valmentajakoulutuksen asiantuntija Eero Simojoki.

- On ollut hienoa huomata, kuinka laajasti psyykkisen valmennuksen koulutukset ovat kiinnostaneet eri lajeissa ympäri Suomea. Valmentajakunnalla on halu kehittää itseään myös tällä osa-alueella, ja olemme siitä erityisen iloisia. Valmentajat ovat koulutusten myötä oivaltaneet, että psyykkisten taitojen harjoittelu on harjoittelua siinä missä lajitaitojenkin harjoittelu, ja mystiikka tai mörkö sen ympärillä on hälventynyt, täydentää Paula Thesleff SportFocuksesta.

Vuonna 2021 aiempi koulutuskokonaisuus saa jatkokseen toisen osan, jossa aiheina ovat Vuorovaikutustaidot, Mielikuvaharjoittelu, Vireystilan ja stressin säätely, Psyykkisen valmennuksen ohjelmointi ja Minä psyykkisenä valmentajana. Myös toinen osa tullaan järjestämään viiden koulutuskerran verkkokoulutuksena. Ensimmäinen 32 valmentajan koulutusryhmä käynnistyy helmikuun alussa.

- Vuorovaikutustaidot ovat mielestämme kaiken valmentamisen ydin ja siksi toinen koulutussarja aloitetaan perehtymällä tähän aiheeseen. Toisen sarjan myötä valmentaja pääsee myös tutustumaan hyvin käytännönläheiseen psyykkisten taitojen ohjelmoinnin malliin sekä kehittämään itsetuntemustaan yhä lisää, Thesleff valaisee.

Yhteistyösopimus sisältää koulutusten lisäksi myös viestinnällistä ja markkinoinnista yhteistyötä osapuolten osaamisen esiintuomiseksi ja tunnettuuden lisäämiseksi.