Hollantilainen huippuvalmentaja Frans Bosch saapuu Suomeen

26.9.2016

Suomen Valmentajat järjestää lokakuussa kaksi Valmentajaklinikka Special -koulutusta. Koulutukset ovat Tampereella, Varalan urheiluopistolla, lauantaina 8.10. klo 13.00-17.00 ja Helsingissä, Mäkelänrinteen urheilulukiolla ja uintikeskuksessa sunnuntaina 9.10. klo 9.00-16.00.

Valmentajaklinikka Specialien kouluttaja on Frans Bosch. Hän työskentelee professorina Fontysin yliopistossa Eindhovenissa, Hollannissa, opettaen motorista oppimista ja harjoittelun teoriaa. Hän toimii myös valmennuksen konsulttina Japanin ja Walesin rugbymaajoukkueille sekä Englannin Valioliigaseuralle West Ham Unitedille.

Frans Bosch on erityisesti juoksun ja hyppäämisen huippuasiantuntija ja kokonaisvaltaisen harjoittelun puolestapuhuja.

Boschin mukaan harjoitusvaikutteet ovat seurausta niin monimutkaisista prosesseista ja monen tekijän yhteisvaikutuksesta, ettei fyysistä harjoittelua kannata pilkkoa pieniin osiin. Bosch ei muun muassa halua erotella voimaharjoittelua koordinaatioharjoittelusta.

Klinikoiden teema onkin: Strenght Training and Co-ordination. Teema pohjautuu Boschin vuonna 2015 julkaisemaan samannimiseen englanninkieliseen kirjaan. Kirjassa todetaan muun muassa, että ”lajivoimaharjoittelu on koordinaatioharjoittelua vastusta vastaan”.

- Boschin kaltaisia huippukouluttajia vierailee Suomessa harvoin. Odotukset koulutuksesta ovat korkealla ja toivon, että mahdollisimman moni valmentaja osallistuu viikonlopun tilaisuuksiin, sanoo Suomen Valmentajien kehityspäällikkö Erik Piispa.

- Frans Bosch ja hänen apukouluttajansa Paul Venner ovat suunnitelleet tiiviin ja mielenkiintoisen koulutuspäivän, josta koulutukseen osallistujat saavat takuuvarmasti runsaasti käytännön työkaluja omaan valmennustoimintaansa, Piispa jatkaa.

Edellisen kerran Bosch on kouluttanut Suomessa vuonna 2012 vieraillessaan Kuortaneen voimavalmennusseminaarissa.

Valmentajaklinikka Specialit 2016:

8.10.2016 klo 13.00-17.00 Valmentajaklinikka Special, Varalan urheiluopisto, Tampere
Hinnat 30.9. saakka: 50 € Suomen Valmentajien jäsenet, 70 € ei-jäsenet
1.10. alkaen hintoihin lisätään 20 €.

9.10.2016 klo 9.00-16.00 Valmentajaklinikka Special, Mäkelänrinteen urheilulukio ja uintikeskus, Helsinki
Hinnat 30.9. saakka: 90 € Suomen Valmentajien jäsenet, 120 € ei-jäsenet
1.10. alkaen hintoihin lisätään 30 €.

Koulutukset sisältävät sekä teoriaa että käytäntöä. Koulutuskieli on englanti. Molemmissa koulutuksissa on vielä jonkin verran tilaa.

Ilmoittautumiset: http://www.suomenvalmentajat.fi/koulutukset-ja-tapahtumat/ilmoittautumisohjeet-ja-peruutus/

Suomen Valmentajien Valmentajaklinikka Special -koulutukset ovat intensiivisiä ja käytännönläheisiä tilaisuuksia, joissa on jokin fyysis-motoriseen harjoitteluun liittyvä teema. Kouluttajat ovat aina ulkomaisia huippuasiantuntijoita.

Liitteet