In memoriam Kristiina Danskanen (11.6.1962-3.2.2019)

6.2.2019

Suomen Valmentajien toimiston väkeä ja luottamusihmisiä kohtasi suru-uutinen, kun yhdistyksen toiminnanjohtajana toiminut Kristiina Danskanen (os. Tainio, s. 11.06.1962) menehtyi pitkäaikaisen ja monivaiheisen sairauden nujertamana. Hän kuoli 2.-3.2.2019 välisenä yönä.

Kristiina Danskanen palkattiin Suomen Valmentajien toiminnanjohtajaksi 1.3.2011 alkaen. Hän siirtyi tehtävään Suomen Soutuliiton toiminnanjohtajan paikalta. Taustalla oli jo silloin pitkä liikunta-alan työura, jossa Kristiinan oma laji sulkapallo oli näytellyt suurta roolia.

Filosofian maisterin tutkinnon lisäksi Danskasella oli vahva valmennukseen liittyvä koulutus. Sulkapallon lajikoulutusten lisäksi hän oli suorittanut Valmentajan erikoisammattitutkinnon vuonna 2000 ja syventänyt osaamistaan Johtamisen erikoisammattitutkinnon avulla.

Sulkapallossa pelaajana Danskanen on voittanut yhteensä yli kymmenen Suomen mestaruutta kaksinpelissä, nelinpelissä ja sekanelinpelissä. Hän edusti Suomea myös kansainvälisillä kentillä. Oman peliuran jälkeen hän siirtyi valmentajaksi. Danskanen auttoi urheilijoita niin seuravalmentajana kuin liitonkin tehtävissä. Esimerkiksi hän oli Rion olympialaisissa Suomea edustaneen Nanna Vainion ensimmäinen valmentaja.

- Kristiina näki potentiaalin Nannassa ja pystyi jalostamaan Nannaa sulkapallon piiriin, on Nannan isä kertonut Yle Urheilun haastattelussa.

Sulkapallon parissa Danskanen toimi noin 20 vuotta valmentajakouluttajana ja sen lisäksi myös muun muassa tuomarina ja kansainvälisenä vaikuttajana.

Eläkkeelle Suomen Valmentajien toiminnanjohtajan työstä Danskanen jäi syksyllä 2018. Hänen käden jälkensä tulee näkymään yhdistyksen toiminnassa vielä pitkään. Hän käynnisti muun muassa Lasten ja nuorten hyvä valmennus -kirjahankkeen ja Valmentaa kuin nainen -hankkeen. Hän teki määrätietoisesti töitä valmentajien arvostuksen, tasa-arvon ja hyvinvoinnin eteen. Muun muassa mentoroinnin kulttuurin edistäminen oli Kristiinalle tärkeää.

Kristiina oli intohimoinen valmentaja ja valmentajuuden kehittäjä. Hän innosti ja inspiroi ihmisiä ympärillään. Hän oli ystävällinen ja aina valmiina keskustelemaan. Perhe oli hänelle erittäin tärkeä. Avioliitosta Lennartin kanssa perheeseen kuuluu kolme poikaa: Akseli, Otto ja Viking. Myös eläimet ja luonto olivat osa Kristiinan arkea hänen kotipaikassaan Fagervikin kylässä Inkoossa.

Suomen Valmentajat yhdistyksenä ja kaikki Kristiinan kanssa töitä tehneet ottavat osaa lämminhenkisen ihmisen poismenon vuoksi ja toivottavat jaksamista läheisille suuren surun keskellä.

Kride, kaipaamme sinua kovin. Lähdit aivan liian aikaisin.

Suomen Valmentajien toimisto ja luottamushenkilöt