Sekä oppisisällöt että kokemusten vaihto URVAssa olivat Tepan mukaan antoisia.
- Kurssin sisältö oli monipuolinen ja siellä käytiin myös filosofisia ajatuksia sekä keskusteluja. Oli mahtavaa, että eri fyysisten osa-alueiden kohdalla oli alan ammattilainen kertomassa omaa tarinaansa (esim. Jenni Puputti ja Tiia Hautala) sekä teoriassa että myös käytännönläheisesti. Tosi paljon ideoita sai juuri käytännön tunneilla mm. voimasta, nopeudesta tai vaikkapa liiketaidoista, listasi Uusi-Luomalahti.
- Koulutuksen suurimpia anteja oli kuulla muiden naispalloilulajien erilaisista harjoittelumenetelmistä ja tavoista sekä sai omaan valmentamiseen paljon uusia ideoita. Kurssin aikana tuli todella paljon hyviä keskusteluja ja mielipiteiden vaihteluja, hän jatkoi.
Uusi-Luomalahti monen muun ryhmäläisensä kanssa piti hankkeen omaa ryhmää hyvänä.
- Itse koin, että meillä oli todella monitaitoinen ryhmä, jossa tuli valtavasti keskusteluja. Naisryhmän etu voisi olla se, että sain hyvän verkoston ja ideoita muista lajeista harjoitteluun ja muuhun joukkuetoimintaan esim. joukkuehenkeen.
Uusi-Luomalahti on lajinsa parissa tuttu nimi. Hän on mm. seitsenkertainen Suomen mestari ja nelinkertainen Suomen Cupin voittaja kotimaassa. Kansainvälisesti hänen meriiteistään kovin saavutus seuratasolla on Uefa Cupin semifinaalipaikka 2001, joka tuli muiden kirkkaimpien menestysten tavoin HJK:n paidassa. Maajoukkuepaidassa hän oli puolestaan kentällä kaikkiaan 60-maaottelussa ja yksi historiallisen 2005 EM-lopputurnausjoukkueen pelaajista.
Valmentajakokemusta Uusi-Luomalahdelle on kertynyt HJK:n ja JäPSin tytöissä sekä Uudenmaan tyttöjen piirijoukkueen valmentajana. Valmennuksesta hän piti hieman taukoa esikoisen syntymän aikaan ja valmennustehtävät ovat tälläkin hetkellä hieman vähemmän kalenteria sitovia, kun tytär on vasta 2-vuotias. Fysioterapeuttina toimiva Uusi-Luomalahti valmentaa tällä hetkellä osa-aikaisena talenttivalmentajana JäPSissä, jossa hän aikoinaan myös itse aloitti pelaamisen. Roolissaan talenttivalmentajana hän keskittyy lahjakkaiden nuorten (poikien ja tyttöjen) yksilölliseen valmentamiseen.
- Osa-alueitani on ollut yksilöllinen pelitarkkailu ja sen analysointi sekä keskustelut pelaajien kanssa sekä muu urheilullisuuteen ”opettaminen” eli esimerkiksi ravinnosta, levosta ynnä muissa sellaisissa asioista opastaminen.
Terhi ”Tepa” Uusi-Luomalahti on hyvä esimerkki entisestä pelaajasta, joka antaa monella tavalla takaisin rakkaalle lajilleen. Uutena haasteena tullee olemaan kokemattomampien valmentajien tukeminen, sillä hänet on kutsuttu Valmentaa kuin nainen -mentorikoulutettavien joukkoon.
Haku Valmentaa kuin nainen -hankkeen URVAan 2016-2017 käynnissä. Lisätietoja liitteessä.
Liitteet