Mestaruudet ratkottiin Valmentajagolfissa

13.6.2019

Suomen Golfliitto viettää kuluvaa viikkoa 9.-16.6. Kansallisen Golfviikon merkeissä. Teemana on #muntapapelata, eli esitellään erilaisia tapoja harrastaa tai aloittaa golf. Suomen Valmentajien ja Suomen Ammattivalmentajat SAVALin tapa pelata teeman alla on vuotuinen Valmentajagolf.

Tämän vuotinen kisa, järjestyksessä 18., pelattiin 11.6. Lahden Golfin Mestari -kentällä kirkkaassa auringonpaisteessa ja lähes helteisissä olosuhteissa. Mukana oli vajaa 40 pelaajaa yhdeksässä joukkueessa.

Pajulahden voittoisa joukkue vasemmalta Jari Tuononen, Petri Sallinen, Jukka Härkönen ja joukkueen kapteeni Mikko Levola.

Tulostaso oli taas kerran kova ja joukkuekisassa saatiinkin historiaan uusi voittaja. Joukkuekisan pelimuotona oli Best Ball – kolmen parhaan pistebogey-tulos per väylä huomioitiin lopputuloksissa. Kotikentällään pelannut Pajulahden joukkue, johon kuuluivat kapteenin Mikko Levolan lisäksi Jukka Härkönen, Petri Sallinen sekä Jari Tuononen, voitti kisan tuloksella 120. Toiseksi sijoittunut YTYn joukkue jäi voittajasta kahden pinnan päähän saaden kokoon 118 pistettä. Joukkueessa pelasivat Kari Saarinen, Matti Miettinen, Timo Laitinen ja Jouko Chrons. Kisan pronssille pelasi takavuosien mestaruudenkin muutaman kerran voittanut Cardplus Oy:n joukkue, jossa pelasivat Jari Toivonen, Jarkko Toivonen, Kai Ahlstedt ja Taru Alanko. Joukkue sai kokoon 111 pistettä.

Anuliisa Uotila (vas.) ja Hannele Forsman.

Henkilökohtaiset mestaruudet ratkottiin miesten ja naisten puolella kahdessa eri sarjassa, Pistebogeyssa ja Scratchissä. Naisten tuloksissa kärkisijoituksissa oli jonkin verran vaihtelua. Pistebogey kisan voitti Valmentajagolfissa lähes ensimmäisistä kerroista asti vuosittain mukana ollut Anuliisa Uotila tuloksella 31 bogey-pistettä. Tiukan kisan voitosta hävisi pisteellä toiseksi sijoittunut ja useasti Valmentajagolfin joukkuekisan Eerikkilän voittajajoukkueen jäsenenä pelannut Hannele Forsman tuloksella 30 pistettä. Kolmanneksi sijoittui lahtelainen Eija Kettunen pistein 28. Naisten scratchissä tulostaso oli myös korkea. Voiton tässä sarjassa nappasi Hannele Forsman tuloksella 84 lyöntiä. Kahden lyönnin päähän voitosta jäi tällä kertaa vuoden 2018 Valmentajagolfin parhaan tuloksen pelannut Maija Korpi tuloksella 86 lyöntiä. Kolmannen tilan nappasi tässäkin naisten sarjassa Eija Kettunen häviten kakkossijan lyönnillä.

Jukka Härkönen.

Ensimmäistä kertaa Valmentajagolfin historiassa miesten tuloslista näytti molemmissa pelimuodoissa mitalisijojen kohdalta täsmälleen samalta. Voittoon molemmissa sarjoissa pelasi Jukka Härkönen, jonka pelipäivä oli hänen omien sanojensa mukaan täydellinen. Härkösen Scratch tulos 73 ylitti yhdellä lyönnillä kentän ihannetuloksen ja oli selvästi koko kisapäivän paras. Tuloksellaan hän voitti paitsi molemmat miesten sarjat, myös perinteisen Valmentajagolfin kiertopalkinnon vuodeksi itselleen. Bogey-pisteitä Härkönen keräsi tuloksellaan kaikkiaan 42. Toiseksi molemmissa miesten sarjoissa tullut Timo Kukkonen pelasi 77 lyöntiä ja keräsi kaikkiaan 36 bogey-pistettä. Kolmanneksi niin ikään molemmissa sarjoissa pelasi Kai Ahlstedt tuloksilla 80 lyöntiä ja 35 pogey-pistettä. Pistebogey-kisan tasaisuutta kuvaa se, että 35 pistettä keräsi kaikkiaan viisi pelaajaa ja heidän kohdallaan sijoitukset ratkaisi HCP – pienemmällä tasoituksella parempi sijoitus tuloslistalla.

Kiitos kaikille osallistujille ja ensi vuonna tavataan samaan aikaan Kansallisen Golfviikon kunniaksi jollakin Suomen kentällä Valmentajagolfin merkeissä! Seuraa sivujamme niin pysyt ajan tasalla.