TAITOC Taitovalmennuskonsepti yhteistyön kautta tutuksi jäsenille

8.3.2023

Suomen Valmentajat on tehnyt yhteistyösopimuksen OC Taito Oy:n kanssa vuosille 2023–2024. Kyseessä on koulutuskumppanuus, jossa yhteistyössä edistetään taitovalmennuksen osaamista TAITOC Taitovalmennuskonseptin avulla. Suomen Valmentajien jäsenille yhteistyö näkyy jäsenetuna, koulutuksina sekä monella tavalla viestinnän ja markkinoinnin kautta.

TAITOC Taitovalmennuskonsepti tarjoaa monipuoliset koulutukset ja opettamista tukevat sisällöt motoristen perustaitojen opettamiseen ja valmentamiseen eri ikäisille ja tasoisille liikkujille sekä urheilijoille. TAITOC Taitovalmennuskonsepti rakentuu kokonaisvaltaisesta motoristen perustaitojen oppimisen polusta, joka kattaa lapset, nuoret, aikuiset, ikääntyvät sekä huippu-urheilijat.

- Meillä on hyviä kokemuksia koulutuskumppanuuksista ja onkin ilo kertoa uudesta yhteistyöstä TAITOC Taitovalmennuskonseptiin liittyen. Suomessa on paljon valmennusalan osaajia ja innovaatioita, joiden avulla valmentajat voivat kehittää osaamistaan. Teemme mielellämme eri toimijoiden kanssa yhteistyötä, jossa loppuhyötyjinä ovat valmentajat ja suomalainen urheilu, iloitsee Suomen Valmentajien valmentajakoulutuksen asiantuntija Eero Simojoki.

Yhteistyössä tärkeää on molemminpuolinen hyöty.

- TAITOC Taitovalmennuskonseptin kehittäminen ja luominen sai alkunsa tarpeesta muodostaa kattava malli motoristen perustaitojen opettamiseen ja valmentamiseen. Yksi konseptin tärkeimmistä tavoitteista vuosien saatossa on ollut valmentajien, opettajien ja ohjaajien osaamisen edistäminen lasten ja nuorten liikunnallisuuden sekä urheilullisuuden kehittämiseen. Yhteistyö Suomen Valmentajien kanssa mahdollistaa osaamisen levittämisen ja TAITOC-konseptin jalkauttamisen laaja-alaisesti valmentajien, opettajien sekä ohjaajien arkeen. Olen erittäin innoissani yhteistyöstä ja uskon vahvasti, että yhteistyön kautta pystymme tukemaan entistä paremmin valmentajien osaamista motoristen perustaitojen sekä taitovalmennuksen saralla, kertoo Olli Cajan, TAITOC-konseptin luoja.

Yhteistyön kautta Suomen Valmentajien jäsenet saa jäsenedun TAITOC Taitovalmennuskonseptin lisenssistä sekä avoimista koulutuksista. Lisäksi yhteistyötahot järjestävät vuoden 2023 aikana koulutuskiertueen yli kymmenellä paikkakunnalla. Vuonna 2024 osaamista syvennetään yhteisillä jatkokoulutuksilla.