VALMENTAJAKYSELY 2019 - Lisää tietoa valmentajista!

15.5.2019

Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus (KIHU) on aiemmin toteuttanut kaksi laajaa valmentajakyselyä vuosina 2009 ja 2013. Nyt on aika kyselylle, joka valmentajien nykytilan kuvauksen ohella mahdollistaa myös valmentajien taustoissa, toiminnassa ja toimintaympäristössä 10 vuoden aikana tapahtuneiden muutosten kuvaamisen.

Valmentajat ovat liikunnan ja urheilun keskeisin voimavara. Suomessa on arvioiden mukaan noin 80 000 valmentajaa ja on sekä urheilumenestyksen että liikunnallisen elämäntavan edistämisen kannalta olennaista ymmärtää, millaiset eväät ja mahdollisuudet heillä on onnistua tehtävässään. Valmentajien tukeminen parhaalla mahdollisella tavalla edellyttää systemaattista tiedon keräämistä eri ympäristöissä toimivien valmentajien ja ohjaajien määristä, taustoista, motiiveista, tarpeista ja kehityspoluista sekä arvoista ja asenteista. 

Vuoden 2019 Valmentajakyselyllä tavoitellaan mahdollisimman laajaa joukkoa eri lajeissa ja tasoilla toimivia valmentajia. Linkin kyselyyn saat sähköpostilla toukokuun aikana, joten vastaathan – jokainen vastaus on meille arvokas!!!

Hankkeesta vastaa Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus (KIHU) ja se toteutetaan yhteistyössä Suomen Olympiakomitean, Paralympiakomitean, Suomen Valmentajien, Suomen Ammattivalmentajien, Suomen urheilun eettisen keskuksen sekä lajiliittojen kanssa.

Lisätietoja:
Minna Blomqvist, KIHU minna.blomqvist@kihu.fi
Kirsi Hämäläinen, Olympiakomitea kirsi.hamalainen@olympiakomitea.fi