Valmentajan hyvinvointipäivää vietettiin kesäkuun alkupuolella

29.6.2016

Suomen Valmentajat ja Suomen Ammattivalmentajat SAVAL järjestivät kesäkuussa yhdistetyn hyvinvointi- ja valmentajagolfpäivän.

Iltatilaisuudessa oli leppoisa tunnelma.
Kirkkoveneellä mutkat Tampereen torilla.
Petteri Pohjalle luovutettiin opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä ansiomitali.
Mauno Ahonen haastattelee puhelimitse golfkisan kiertopalkinnon voittanutta Henri Bruunia.

Lajissaan se oli ensimmäinen, mutta ei suinkaan viimeinen. Konsepti ehkä muuttuu, mutta tunnelma tulee jatkossakin olemaan yhtä leppoisa ja välitön.

Päivä aloitettiin liikunnalla – golf pelattiin Vammalassa Lakeside Golfin kentällä ja Varalan Urheiluopistolta lähdettiin kirkkovenesoutuun Näsijärvelle. Sää suosi soutajia, sillä taivaan kansi repeytyi, kun vene irtosi rannasta. Toisin oli golffareilla, jotka saivat niskaansa sadetta ja rakeita, mutta väliin onneksi myös auringon paistetta.

Hyvinvointipäivän teemana oli valmentajan jaksaminen. Aktiviteettien jälkeen keskityttiin kuuntelemaan Tommi Vasankaria siitä, mitä hyvinvointiin olennaisesti kuuluu. Tommi tähdensi, ettei hänen tarvitse kuulijoille esitelmöidä liikunnan tärkeydestä vaan siitä, että myös liikunnallisen ihmisen tulee huolehtia kokonaisvaltaisesta jaksamisesta. Olennainen osa sitä ovat terveelliset elämäntavat – ravinto ja ennen kaikkea lepo. Unesta täydensi asiantuntijoina paikalla olleet Maija Sipilä ja Nina Siekkinen Unikulmasta aiheenaan uniergonomia ja unen laatu.

Hyvinvointiin liittyvän iltapäivän jälkeen vietettiin iltaa ruokaillen ja palkiten mm. golfarit. Iltatilaisuuden valmentajan puheenvuorossa Timo Rauhala opetti ensin kaikille, kuinka helppo golflyönti oikeastaan on. Lisäksi hän puhui mm. siitä, kuinka valmentajan tehtävä on astua kuvaan silloin, kun urheilijalla alkaa mennä huonosti.

Illan tilaisuudessa jaettiin opetus- ja kulttuuriministeriön tunnustus pitkän linjan judovalmentaja Petteri Pohjalle.

Nauruhermojen ärsytyksestä huolehti Kummelista tuttu valmentaja Raimo Vormisto ja Ylen toimittaja Mauno Ahonen.

Kiitos vielä kaikille mukana olleille ja ensi vuonna tavataan uusissa merkeissä!