Valmentajan päivä tulee taas 25.9.

29.6.2020

Milloin olet viimeksi kiittänyt valmentajaasi? Tätä kysytään jälleen syyskuun 25. päivänä, kun Valmentajan päivää vietetään toista kertaa. Päivän teemana on tänäkin vuonna #kiittikoutsi, #ThanksCoach, ja se järjestetään liitettynä Euroopan urheiluviikon #beactive-toimenpiteisiin. Valmentajan päivän ideana on tuoda valmentajien arvokasta toimintaa esiin jakamalla kiitoksia sosiaalisessa mediassa ja järjestämällä pieniä yllätyksiä omille valmentajille.

Valmentajan päivän aloite lähti liikkeelle viime vuonna Suomesta, kun Suomi oli EU-puheenjohtajamaana vetovastuussa Euroopan urheiluviikosta. Aloitteen takana ovat Suomen Valmentajat, Suomen Ammattivalmentajat SAVAL, Suomen Olympiakomitea ja Valmentajuuden maailmanjärjestö ICCE (International Counsil for Coaching Excellence). Suomessa asiaa eteenpäin vie myös urheiluviikon kontaktipiste opetushallitus.

Jo viime vuonna kampanja virisi käyntiin Suomen lisäksi myös joissakin muissa EU-maissa ja tänä vuonna sitä viedään maailmalle vielä viime vuotta painokkaammin.

Laita päivämäärä kalenteriisi ja mieti, miten valmentajia voisi kiittää Valmentajan päivänä.