Valmennuskirjat

Suomen Valmentajat yhdessä lahtelaisen VK-Kustannus Oy:n kanssa huolehtivat suomenkielisen valmennuskirjallisuuden tuottamisesta ja julkaisemisesta.

VK-Kustannus julkaisee kirjoja eri lajien urheilijoille, ohjaajille ja valmentajille sekä liikuntaa harrastavien lasten ja nuorten vanhemmille.

Kirjat tarjoavat urheilijoille, ohjaajille ja valmentajille viimeisintä tietoa urheiluvalmennuksen eri osa-alueista. Kirjoja käytetään myös oppi- ja oheismateriaalina urheiluopistojen ja lajiliittojen järjestämissä I – IV tason ohjaaja- ja valmentajakoulutuksissa. Vanhemmat löytävät kirjoista käytännönläheistä tietoa lasten ja nuorten ravitsemuksesta, kasvusta ja kehityksestä, terveydenhuollosta sekä oikeanlaisesta harjoittelusta.

Kaikille kirjoille on yhteistä kolme asiaa:

• asiantunteva ja käytännönläheinen teksti
  • havainnollinen nelivärikuvitus
  • kirjojen pitkä käyttöikä

Voit tilata VK-Kustannuksen kirjat Suomen Valmentajien kautta. Suomen Valmentajien jäsenet saavat kirjat edulliseen jäsenhintaan.

Lasten ja nuorten hyvä harjoittelu

Ilo, innostus ja intohimon sytyttäminen ovat tärkeintä lasten ja nuorten urheiluharrastuksessa. Näistä lähtökohdista suomalaisille valmentajille on koottu uusi valmennuksen perusteos Lasten ja nuorten hyvä harjoittelu.

Kyseessä on laaja-alainen urheiluvalmennuksen oppikirja, jossa asioita on tarkasteltu erityisesti lasten ja nuorten valmennuksen näkökulmasta. Käsiteltyihin teemoihin on myös haettu esimerkkejä ja tarinoita erillisiksi teema-artikkeleiksi, jotka tuovat aiheisiin erilaisia näkökulmia ja teorian lähemmäs käytäntöä – valmennuksen arkea.

Tämä on Suomen Valmentajien toimittama kirja! Kirjoittajina laaja joukko valmennuksen eturivin suomalaisia asiantuntijoita.

Kirjan pääsisältö:

1. Lasten ja nuorten valmennukset suomalaiset mallit
2. Urheilijaksi kehittyminen
3. Lasten ja nuorten valmentaminen
4. Fyysisten valmiuksien ja ominaisuuksien kehittäminen
5. Psyykkisten taitojen harjoittaminen

Kirja on tarkoitettu kaikille lasten ja nuorten ohjaajille, valmentajille, vanhemmille ja opettajille sekä lasten ja nuorten urheilussa mukana oleville fysioterapeuteille, hierojille, testaajille ja lääkäreille. Kirjan tarkoituksena on toimia laajasti ohjaaja- ja valmentajakoulutuksen perusteoksena eri lajiliitoissa. Kirja soveltuu myös hyvin oppimateriaaliksi liikunta- ja kuntoutusalan opiskelijoille.

1.painos 2015
375 sivua, havainnollinen nelivärikuvitus
ISBN 978-951-9147-72-7

Huippu-urheiluvalmennus -teoria ja käytäntö päivittäisvalmennuksessa

Huippu-urheiluvalmennus-kirja tarjoaa laajasti tietoa valmennuksen eri osa-alueista niin teorian kuin käytännön näkökulmista. Kirja on suomalaisten urheiluvalmennuksen ja liikuntalääketieteen asiantuntijoiden yhteistyön tulos ja voimannäyte.

Kirjan ovat kirjoittaneet Antti Mero, Ari Nummela, Sami Kalaja ja Keijo Häkkinen sekä yli 60 muuta huippuasiantuntijaa. Kirjan sisältö pohjautuu viimeisimpään tutkimustietoon sekä kirjoittajien vankkaan ja pitkäaikaiseen käytännön kokemukseen urheilun ja liikunnan saralta.

Kirjan pääsisältö:

• Johdanto
  • Suomalainen huippu-urheilu
  • Suomalaisen urheilijan polku
  • Harjoittelun fysiologiset ja biomekaaniset perusteet
  • Ravitsemus osana tehokasta valmentautumista
  • Urheilupsykologia
  • Taidon, fyysisten ominaisuuksien ja taktiikan harjoittelu
  • Lajianalyysi ja valmennuksen ohjelmointi
  • Vuoristoharjoittelu
  • Teknologian hyödyntäminen urheiluvalmennuksessa
  • Ylikuormitustila ja palautumismenetelmät urheilussa
  • Urheilijan terveydenhuolto

Kirja on tarkoitettu kaikille urheiluvalmentajille, urheilijoille, liikunnanohjaajille ja -opettajille, personal trainereille, ravintovalmentajille, hierojille, fysioterapeuteille, urheilulääkäreille ja testaajille sekä valmennus-, liikunta- ja terveysalan opiskelijoille.

1. painos 2016
672 sivua, havainnollinen nelivärikuvitus