Jukka Jalonen on Suomen Valmentajien valinta Vuoden Valmentajaksi

30.12.2022

Historiallinen olympiakulta ja kotikisojen MM-kulta johdattivat jääkiekkovalmentaja Jukka Jalosen Suomen Valmentajien valitsemaksi Vuoden Valmentajaksi. Jalonen sai tunnustuksen kolmatta kertaa.

Jukka Jalonen ja Marko Anttila juhlivat Suomen kaikkien aikojen ensimmäistä jääkiekon olympiakultaa (Kuva: Suomen Olympiakomitea / Jesse Väänänen)

Vuoden Valmentaja -valinnan tekee yhdistyksen hallitus. Vuosi 2022 oli huippu-urheiluvalmennuksen näkökulmasta Suomelle menestyksekäs, eikä valinta ollut helppo. Saavutetun menestyksen lisäksi urheiluvalmentajien omalle yhdistykselle on tärkeää se, millä tavoin valmentaja toimii luotsatessaan urheilijoita menestykseen.

- Suomalaisvalmentajat menestyivät laajalla rintamalla ja valinta voitiin tehdä upeasta joukosta osaavia valmentajia. Nyt kun Suomen Valmentajien johdolla on käynnissä laajamittainen valmennuskulttuurin muutoksen edistäminen Meidän urheilu -kehitysprosessin kautta, niin tässäkin yhteydessä keskusteltiin siitä, miten urheilijalähtöisesti valmennusta on tehty, taustoittaa vuoden vaihteessa Suomen Valmentajien puheenjohtajuudesta väistyvä yleisurheiluvalmentaja Jorma Kemppainen valintaa.

- Jukka Jalonen valjastaa erinomaisesti pelaajiensa voimavarat joukkueen käyttöön ja antaa vastuuta pelaajilleen. Jalonen on saanut luotua leijonajoukkueeseen menestymisen konseptin, joka toimii esimerkkinä koko suomalaiselle urheilukentälle, jatkaa Kemppainen.

Suomen Valmentajat on tehnyt vuosittaisia valmentajavalintoja vuodesta 1978 alkaen. Valintojen kategoriat ovat vuosien saatossa vaihdelleet. Vuodesta 2011 lähtien on yhtäjaksoisesti valittu enää vain yksi vuoden valmentaja.

Katso vuodesta 1978 saakka nimetyt Vuoden Valmentajat tästä!