Petteri Piironen valmentajien valitsema Vuoden Valmentaja

30.12.2015

Keihäänheittovalmentaja Petteri Piironen on Suomen Valmentajat ry:n valinta Vuoden Valmentajaksi 2015. Valinnan teki Suomen Valmentajien hallitus arvostustoimikunnan arviot huomioiden.

Petteri Piironen on kenialaisen Julius Yegon ja egyptiläisen Ihab Abdelrahmanin henkilökohtainen valmentaja. Yego voitti viime kesänä keihäänheiton MM-kultaa ja Abdelrahman MM-hopeaa ennen Tero Pitkämäkeä. Piironen on valmentanut Yegoa vuodesta 2012 ja Abdelrahmania vuodesta 2009 lähtien. Yhteistyön on määrä jatkua ainakin ensi kesän Rion olympialaisiin saakka. Päätyönään Piironen toimii Kuortaneen urheiluopiston keihäänheiton lajivalmentajana. Häntä kuvataan valmentajaksi, joka osaa kerätä oppia monesta suunnasta, muun muassa kansainvälisistä ympyröistä.
- Piironen on vuoden menestynein valmentajamme suomalaisille niin rakkaassa lajissa, keihäänheitossa. Julius Yegon viime kesän tulokset, huipentumana MM-kisojen huikeat heitot, olivat näyttö myös valmennuksen onnistumisesta, kommentoi Suomen Valmentajien puheenjohtaja Kari Niemi-Nikkola valintaa.

- Piironen on hyvä esimerkki suomalaisen valmennusosaamisen ”aivoviennistä”, jota meidän tulisi yhä enemmän suosia, jotta myös itse oppisimme ja kansainvälistyisimme yhä lisää, hän jatkaa.

Vuoden Valmentajaksi on tyypillisesti valittu valmentaja, joka on vienyt suomalaisurheilijoita menestykseen. Tällä kertaa valinta kohdistui ulkomaalaisia urheilijoita huipulle vieneeseen valmentajaan, mikä toi Niemi-Nikkolan mukaan valintakeskusteluun uusia piirteitä.

- Keskustelua käytiin jonkin verran myös siitä, voiko valmentajaa palkita kirkkaimpien mitalien viemisestä suomalaisilta urheilijoilta. Tottakai voi, ja pitää palkita!

Suomen Valmentajat on tärkeä roolipelaaja valmentajien joukkueessa edistämässä joukkueen ja sen jäsenten menestystä ja hyvinvointia. Yhdistys on kaikkien Suomessa toimivien valmentajien ja valmentajuutta edistävien tahojen kotipesä ja palveluorganisaatio. Suomen Valmentajat on valinnut Vuoden Valmentajan vuodesta 1978 lähtien.