Toni Kalliosta Suomen Valmentajien uusi puheenjohtaja

9.11.2022

Suomen Valmentajien syyskokous 8.11.2022 valitsi yhdistykselle uuden puheenjohtajan vuoden 2023 alusta lähtien. Käsipallovalmentaja Toni Kallio seuraa yleisurheiluvalmentaja Jorma Kemppaista urheiluvalmentajien oman yhdistyksen johdossa. Puheenjohtajan kausi kestää kaksi vuotta kerrallaan.

Jorma Kemppainen luovuttaa puheenjohtajan nuijan Toni Kalliolle.

Vuoden 2021 alusta Suomen Valmentajien hallitukseen tulleella Toni Kalliolla on pitkä tausta käsipallovalmentajana mm. maajoukkueissa ja seuravalmennuksessa. Koulutusta hän on saanut Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa ja hänellä on oman lajinsa Euroopan liiton korkein valmentajatutkinto. Kallio on käynnistellyt myös uudelleen Suomen Käsipallovalmentajat - Finlands handbollstränare ry:n toimintaa. Valmennuksen lisäksi hän on viime vuosina työskennellyt myös valmennusohjelmistojen parissa. Hänellä on työkokemuksessaan myös mediataustaa.

- Yhdistyksellä on monin tavoin hyvä ja vauhdikas vaihe menossa. Käynnissä olevan valmennuskulttuurin muutoksen kiihdyttäminen Meidän Urheilu -kehitystyön myötä on lähtenyt hienosti liikkeelle ja on innostavaa olla entistä tiiviimmin tässä mukana. On tärkeää viestiä suurelle yleisölle siitä, miten arvokasta työtä valmentajamme tekevät joka päivä ja kaikilla tasoilla. Silloin myös urheilun yhteiskunnallinen merkitys kasvaa, pohtii tuleva puheenjohtaja Toni Kallio.

- Edeltäjäni Jorma Kemppainen on tehnyt hienoa työtä ja yhdistys on huippukunnossa. Myös siksi oli helppo lähteä tehtävään, hän jatkaa.

Jorma Kemppainen valittiin neljän jäsenyysvuoden jälkeen hallituksen puheenjohtajaksi vuoden 2017 alusta lähtien.

- Kymmenen vuotta hallituksessa on mennyt nopeasti ja puheenjohtajan hommat ovat olleet mielenkiintoisia. Paljon on vuosien varrella muuttunut ja välillä on ollut aika turbulenttistäkin. Talous on kuitenkin saatu vakaalle pohjalle ja se on antanut mahdollisuuden luoda uutta. Koen, että kehityksen myötä on pystytty nostamaan valmentajien asioita uudella tavalla esille ja merkittävimpänä näistä Meidän urheilu -kehitysprosessi, joka on neljän puoliraskaan suunnittelu- ja käynnistysvuoden jälkeen saatu hienosti jaloilleen, summaa Kemppainen kulunutta aikaa.

- Tavoitteenani on ollut aina tehdä jotain yhteiseen pottiin vapaaehtoistyönä. Kiitos työnantajalleni, että olen saanut antaa panokseni Suomen Valmentajien toimintaan. Jatkossa vapaaehtoistyöpanokseni menee Espoon Tapioiden 11-12 -vuotiaiden tyttöjen ja poikien apuvalmentajana yleisurheilussa, hän jatkaa.

Erovuoroisista hallituksen jäsenistä uudelle kaudelle valittiin jääkiekkotaustainen valmennuksen kehittäjä Pekka Rindell ja sulkapallovalmentaja Anu Nieminen. Hallituskautensa toista vuotta jatkavat voimisteluvalmentaja ja valmentajakoulutuksen asiantuntija Pulmu Puonti, koripallotaustainen akatemiakoordinaattori Juha Dahlström ja nuorten valmentajien ääntä edustava taitoluisteluvalmentaja Siiri Turunen.

Jorma Kemppaisen jäätyä pois puheenjohtajuudesta ja Toni Kallion siirryttyä jäsenestä puheenjohtajaksi, sekä erovuoroisista Kirsi Hämäläisen jäädessä pois hallituksen jäsenyydestä valittiin hallitukseen kaksi uutta jäsentä: Maiju Kokkonen ja Jukka Latva-Rasku.

Hallituksen uusi jäsen Maiju Kokkonen.
Kuvassa Jukka Latva-Rasku.

Maiju Kokkonen toimii tällä hetkellä urheilun lehtorina Haaga-Heliassa. Hän on toiminut päätoimisena valmentajana taitoluistelussa sekä vapaaehtoisvalmentajana ja -ohjaajana taitoluistelun lisäksi myös mm. myös yleisurheilussa, salibandyssä, judossa ja monilajisissa liikuntakerhoissa. Työuransa kautta hän on toiminut kehittämisprosesseissa usean eri lajin kanssa mm.: jalkapallo, jääkiekko, taitoluistelu, kamppailulajit, suunnistus, hiihto ja cheerleading. Hän tuntee koulutusprosessit valmentajakoulutuksen eri tasoilla lajiliittojen koulutuksista ammatillisiin koulutuksiin ja yliopistotasolle saakka. Hän on vahvasti ollut mukana valmentajuuden maailmanjärjestön ICCE:n toiminnassa.

Aikoinaan 400 metrin aitajuoksijana kunnostautunut Jukka Latva-Rasku toimii Ouluseutu Urheiluakatemian koordinaattorina. Tässä tehtävässä hän on toiminut jo 17 vuotta. Työnkuvaan kuuluu hallinnollisten tehtävien lisäksi yleisurheilun lajivalmennusta ja yleisvalmennusta. Hänellä on valmennuskokemusta yleisurheilun lisäksi myös monissa muissa lajeissa. Luottamustoimenaan Latva-Rasku luotsaa SUL-valmentajia, joka on lajikohtainen valmentajayhdistys yleisurheiluvalmentajille. SUL-valmentajat on yksi pitkäaikaisemmista sidosryhmistä Suomen Valmentajien toiminnassa ja yleisurheiluvalmentajat muodostavat suurimman lajikohtaisen ryhmän jäsenistössä.

Jotta hallituksen erovuoroisten määrä pysyy vuoden välein aina puolessa, niin Latva-Raskun ensimmäinen hallituskausi kestää poikkeuksellisesti yhden vuoden.

Syyskokouksessa käsiteltiin kaikki sääntömääräiset syyskokousasiat, kuten yhdistyksen toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2023. Lisäksi syyskokous hyväksyi sääntömuutokset sisältäen uudet jäsenluokat.

Lue lisää jäsenyysuudistuksesta. 

Toimintasuunnitelmaan ja talousarvioon voi tutustua täällä!