Suomen Valmentajat ry:n valinta Vuoden Valmentajaksi 2011 on jääkiekon A-maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen

2.1.2012

Suomen Valmentajat ry on palkinnut vuoden aikana ansioituneimpia valmentajia vuodesta 1978.

Hän on ensimmäinen suomalainen päävalmentaja, joka on luotsannut maansa jääkiekon maailmanmestaruuteen. Edellisestä maailmanmestaruudesta ehti kulua 16 vuotta.

Vuoden valmentaja -valinnassa on huomioitu urheilulajin maailmanlaajuinen levinneisyys, kansainvälisiin arvokilpailuihin osallistuvien maiden määrä, kansainvälisen kilpailemisen taso sekä joukkueiden menestyminen.

Lisäksi hänet palkittiin ansioistaan urheilun hyväksi vuonna 2011 Suomen liikuntakulttuurin ansiomitalilla kultaisin ristein. Jukka Jalonen toimii mm. aktiivisesti valmentajien asioiden edistämiseksi Suomen Ammattivalmentajat SAVAL ry:n hallituksessa.

Suomen Valmentajat ry:n vuoden valintoja on valmistellut Arvostustoimikunta, jonka puheenjohtajana toimií Kalevi Tuominen ja jäseninä Kari Niemi-Nikkola, Anuliisa Uotila, Pekka Potinkara ja Kristiina Danskanen.  Ehdotuksia vuoden valmentajaksi on tullut lajiyhteisöiltä. Suomen Valmentajat ry:n hallitus päätti, että Vuoden valmentajaksi valitaan ainoastaan yksi henkilö poiketen eiempien vuosien käytännöstä valita erikseen yksilö- ja joukkuelajin vuoden valmentaja. 

Kristiina Danskanen