20. Valmentajagolf - 20 joukkuetta

11.6.2021

Valmentajagolf kokoaa vuosittain yhteen Suomen Valmentajien yritys- ja toiminnalliset yhteistyökumppanit sekä valmentajat. Tapahtuma sai alkunsa vuonna 2002 silloisen yhdistyksen toiminnanjohtajan Antero Kujalan ja puheenjohtajan Erkka Westerlundin toimesta. Ensimmäinen kisa pelattiin Aura Golfissa ja kahdeskymmenes Kytäjä Golfin SouthEast (SE) -kentällä.

Antero Kujala (vas) ja Erkka Westerlund.

CardPlussan joukkue Jari Toivonen (vas), Virpi Puumalainen, Mirva Jalava ja Jarkko Toivonen.

Pasi Kokkonen ja Jussi Huovinen.
Virpi Puumalainen ja Anna-Maria Lehtonen.

10.6.2021 Kytäjä Golfin SouthEast (SE) -kentällä pelattu 20. Valmentajagolf noudatti edelleenkin alkuperäistä aatetta ja keräsi kaikkien aikojen suurimman määrän golfareita viettämään päivää. Mukaan oli ilmoittautunut kaikkiaan 80 pelaajaa eli 20 joukkuetta. Taustatiedoista ilmeni, että joku oli saanut jopa komennuksen osallistua ja kenties myös pitkään kestäneiden tapaamisrajoitusten höllennykset saivat golfystävämme liikkeelle sankoin joukoin.

Huippukunnossa oleva kenttä, täysin tyyni keli ja silmiä hivelevän kauniit Kytäjän maisemat tarjosivat täydellisen kisamiljöön. Lämpötila pyöri helteen tienoilla, joten keli oli pelaamiselle vaativan kuuma. Keli yhdistettynä urheilullisuutta vaativaan kenttään nostivat voittajien tulosten arvoa.

Kisassa pelattiin perinteisesti joukkuekisa ja henkilökohtaiset pistepogey ja scratch sekä naisten että miesten sarjoissa. Joukkuekisan voitti auringonpaahteessa CardPlussan joukkue Jarkko Toivonen, Jari Toivonen, Virpi Puumalainen ja Mirva Jalava. Joukkue sai kokoon 122 bogeypistettä ja voitto irtosi viiden pisteen (117) erolla ennen kakkoseksi tullutta BMW Suomen joukkuetta, jossa pelasivat Eino Rissanen, Tuomas Mankki, Tero Falck ja Tuomas Luotonen. Kolmanneksi sijoittui pistein 116 Kuortane OTC kokoonpanolla Pekka Lahtinen, Juha Virtanen, Arto Sieppi ja Ville Pasanen.

Henkilökohtaisissa kisoissa miesten Pb- ja Scr-voitot ratkaistiin takaysin paremmuuksien perusteella. Pb-kisassa voittajan Jussi Huovisen ja kakkosen Arto Siepin tulokset olivat 40 pistettä. Kolmanneksi pelasi Jari Savolainen pisteen voittajakaksikolle hävinneenä. Miesten Scratchin voittajaksi saatiin aikaisemminkin mukana ollut, mutta voittajana ensikertalainen, pääyhteistyökumppanimme VK-Kustannuksen toimitusjohtaja ja pesäpallovalmentaja Pasi Kokkonen (78 lyöntiä). Hän kertoi pelanneensa yhden elämänsä parhaista golfkierroksista. Myös kakkoseksi pelanneen Juha Skytän ja Jari Savolaisen tulos oli 78, joten heidänkin järjestys määräytyi takaysin paremmuuksien perusteella.

Naisten henkilökohtainen mestaruus Pb-kisassa meni tällä kertaa Virpi Puumalaiselle, joka pelasi joukkuekisan voittaneessa joukkueessa. Hän pelasi voittajaksi selvällä erolla, pistein 37. Kakkoseksi sijoittuneen Pia Pekosen tulos oli 33 pistettä ja kolmanneksi sijoittui 32 pisteellä Anuliisa Uotila. Naisten scratchissä voiton vei naisten golfin seniorimaajoukkueessa pelaava Anna-Maria Lehtonen tuloksella 80 lyöntiä. Tuloksellaan hän sijoittui koko päivän lyöntipelituloslistalla seitsemän parhaan joukkoon. Scratchin kakkoseksi pelasi Virpi Puumalainen 87 lyönnillä ja kolmanneksi Anuliisa Uotila 90 lyönnillä.

Joukkuekilpailun tulokset 20. Valmentajagolf

Naiset Pb

Naiset scr

Miehet Pb

Miehet scr