Ansiomitali toimitettiin Heidi Valkamalle

4.8.2022

Taitoluisteluvalmentaja Heidi Valkama sai liikunnan ja urheilun ansiomitalin vuoden 2020 helmikuussa. Koronapandemian vuoksi merkki on odottanut sopivaa luovutustilaisuutta siitä lähtien. Heinäkuussa 2022 Suomen Valmentajien puheenjohtaja Jorma Kemppainen kävi viemässä tunnustuksen Valkamalle hänen kotipaikkakunnalleen Ouluun.

Heidi Valkamalle myönnettiin liikunnan ja urheilun ansiomitali helmikuussa 2020

Heidi Valkama on toiminut Oulun Luistelukerhossa ensin yksinluistelun valmentajana vuodesta 1997 lähtien ja päävalmentajana vuodesta 2005 lähtien.

Valkaman tunnetuin valmennettava on hänen sisarensa Susanna Pöykiö, jonka meriittilistalta löytyvät kirkkaimpina EM-hopea Torinosta 2005 ja EM-pronssi Helsingin kotikisoista 2009. MM-kisoissa Pöykiön paras sijoitus on kahdeksas ja hän on edustanut Suomea myös olympialaisissa Torinossa 2006. Muita menestyneitä Heidi Valkaman oppeja saaneita luistelijoita ovat muun muassa Selma Välitalo ja Heidi Turtinen. Valkama on vastannut myös seuransa kevätnäytöksestä vuosina 2005-2013 ja koordinoinut muutaman vuoden ajan myös seuran varainhankintaa.

Valkamalla on monipuolinen koulutustausta valmentajan työnsä tukena. Valkama on aktiivisesti kouluttautunut lajikoulutuksissa ja taustakoulutuksina hänellä on kasvatustieteiden approbatur Oulun yliopistosta, liikunnan ohjaajan koulutus Rovaniemeltä ja toimintaterapeutin koulutus Oulun seudun ammattikorkeakoulusta.

Ansiomerkin Valkamalle hakivat yhdessä Suomen Valmentajat, Suomen Taitoluisteluvalmentajat (STAV) ja Suomen Taitoluisteluliitto.