Digikahvit: Menestyvän valmennustiimin rakentaminen ja johtaminen

21.5.2024

14.5.2024 järjestettiin Suomen Valmentajien toiset Digikahvit jäsenistölle. Alustajana toimi muodostelmaluistelun moninkertainen MM-mitalisti, Helsinki Rockettesin vastuuvalmentaja Kaisa Arrateig.  

Yli 25 vuotta Helsinki Rockettesin valmentajana toiminut Arrateig kuvasi huipputiimin rakentamisen ja johtamisen olevan luottamuksen, osaamisen ja kemian yhteensovittamista. Hänen oma tiiminsä voi olla hieman erilainen joka vuosi, riippuen tulevan vuoden tavoitteista ja osaamistarpeista. Arrateig oppi jo nuorena ymmärtämään, ettei valmentajana hallitse kaikkea vaan tarvitsee ympärilleen eri alojen asiantuntijoita. 

-Tarvitsen ympärilleni ihmisiä, jotka ovat eri alojen asiantuntijoita, ja jotka pystyvät täydentämään omaa osaamistani. Kun saa itselle ympärille asiantuntijoita, niin se motivoi itseäkin yrittämään paremmin. Se myös värittää arkea ja tekee siitä mielenkiintoisen.
 
Arrateigin mukaan hyvät tyypit tiimiin löytyvät kokeilemalla. Hän itse arvostaa erityisesti substanssiosaamista sekä hyvää kemiaa valmennustiimin ja urheilijoiden kesken. Urheilijoiden kokemus asiantuntijasta on kuitenkin tärkein tarkasteltava mittari valittaessa henkilöä tiimiin. Asiantuntija ansaitsee paikkansa tiimissä, mikäli urheilijoiden kanssa kemia toimii ja hän pystyy innostamaan urheilijoita omalla toiminnallaan kehittymään ja yrittämään parhaansa.  

Digikahvien tallenne on katsottavissa Jäsenhuoneessa. 
Digikahvit jatkuvat syksyllä uusien aiheiden parissa.