Erkka Westerlundista SAVALin uusi puheenjohtaja

21.11.2014

Jääkiekkovalmentaja Erkka Westerlund valittiin tänään Suomen Ammattivalmentajat SAVAL ry:n uudeksi puheenjohtajaksi. Westerlund on myös SAVALin perustajajäsen, kun ammattivalmentajat järjestäytyivät ammattiliitoksi vuonna 2002 ja yhdistyksen ensimmäinen puheenjohtaja vuosina 2002-2006.

Puheenjohtajuuden jättävä Anuliisa Uotila ja uusi puheenjohtaja Erkka Westerlund yhteiskuvassa.

Viimeiset kahdeksan vuotta hallituksen puheenjohtajana toimi niin ikään perustamisesta asti mukana ollut taitoluisteluvalmentaja Anuliisa Uotila. 

Edunvalvonta kuuluu myös valmentajien työelämään, vaikka työtä perinteisesti tehdäänkin suurella intohimolla. Viime vuosina muun muassa työehtosopimustoiminnassa on edistytty. Ammatikseen valmentavien kannalta on edistystä, että yhä useamman työsuhteen pohjana on työehtosopimus. Se on osoitus onnistuneesta vuoropuhelusta valmentajien työnantajien kanssa. Työsuhdekulttuuri urheilualalla on edelleen nuorta, joten vaikka jossain asioissa on edistytty, tehtävää vielä riittää.

Suomalainen valmentajuus on Erkka Westerlundin mukaan voimakkaassa murrosvaiheessa. 

- Töiden tekemisessä valmentavalla otteella on kysyntää urheilussa, mutta myös muualla yhteiskunnassa. Valmentaminen on sitä, että autetaan ihmistä kehittymään. Tässä työssä ammattivalmentajien esimerkki on tärkeää koko valmentajakunnan kannalta, Westerlund painottaa.

- Tulevaisuuden huipputiimin muodostavat itseohjautuvat huippuihmiset, niin urheilussa kuin muuallakin. Valmentavalla otteella voidaan kehittää ihmisen henkisiä voimavaroja, parantaa itsetuntemuksen kautta itseluottamusta. Kyse on ihmisen valmentamisesta. 

Lisätietoja: 

SAVALin puheenjohtaja 2015-2016 Erkka Westerlund p. 0400 533 256

SAVALin toiminnanjohtaja Pekka Potinkara p. 044 359 2833

Suomen Ammattivalmentajat SAVAL on akavalainen palvelu- ja edunvalvontajärjestö valmennustyössä toimiville. SAVAL on osa suurempaa järjestöä Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat YTYÄ.  SAVAL toimii myös läheisessä yhteistyössä Suomen Valmentajien kanssa.