Esittelyssä Maastohiihdon valmentajakerho

7.11.2015

Maastohiihdon valmentajakerho on maastohiihtovalmentajien yhteisö. Se on yksi vanhimmista valmentajayhteisöistä, sillä ensi vuonna kerho juhlii jo 40-vuotisjuhlia. Tarkemmin ottaen kerho on perustettu 10.4.1976.

Kerhon tarkoituksena on olla hiihdon valmentajia yhdistävä taho, joka levittää tietoa hiihtourheilusta niin käytännössä kuin teoriassa. Kerhon tavoitteena on tukea valmentajien osaamista ja ammattitaidon kehittämistä sekä pyrkiä saamaan toimijoita hiihtourheilun pariin.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi kerho muun muassa kehittää valmentajien välistä yhteyttä ja yhteishenkeä, jakaa tietoutta jäsenilleen, on mukana kehittämässä maastohiihdon koulutusjärjestelmää ja jakaa ansioituneille valmentajille tunnustusta ja toimintastipendejä.

Valmentajakerhon toimintavuosi on lajin rytmin mukaisesti kesäkuun alusta toukokuun loppuun. Jäseniä kerhossa on 315, joista 237 valmentajia ja 78 suksihuoltajia. Kerhon jäseneksi saa liittyä kaikki valmentajat tai valmennustietoudesta kiinnostuneet. Valmentajakerho toimii Suomen

Hiihtoliiton alaisuudessa ja kerhon jäsenyys ei sen vuoksi ole suoraan Suomen Valmentajat ry:n jäsenyys. Suomen Valmentajien jäsenyys tulee mukaan pienellä lisämaksulla tuoden mukanaan kaikki Suomen Valmentajien jäsenedut.

Maastohiihdon valmentajakerhon puheenjohtajana toimii kuudetta kauttaan Pia Pekonen.

- Kerhon toiveena olisi edistää yhdessä tekemisen kulttuuria maastohiihdossa. Tällä hetkellä siinä työssä on hyvä draivi menossa, koska valmennuspäällikkö ja A-maajoukkueen päävalmentaja ovat hyvin samoilla linjoilla valmentajakerhon kanssa. Pyrimme avoimesti jakamaan tietoa ja linjaamaan yhdessä tekemistä suomalaisen hiihdon ja hiihtäjien hyväksi. Uskon, että valmennusosaaminen on hyvin merkittävässä roolissa myös tulevaisuudessa ja siinä valmentajakerho yhdessä liiton kanssa voi olla tukemassa kehitystä, avaa puheenjohtaja kerhon tämän hetken toimintaa.

Uutena toiminnassa on viriämässä yhteistyö ampumahiihtovalmentajien kanssa. Konkreettisena avauksena on yhteinen valmennusseminaari keväällä 2016.