Järjestääkö jotain Valmentajan päivänä?

11.8.2020

Siinä missä yksittäiset henkilöt miettivät, miten kiittävät valmentajiaan ja jakavat kiitoksia somessa Valmentajan päivänä 25.9., voivat myös tahot miettiä tempauksia teemapäivään. Keski-Pohjanmaan urheiluakatemia tarttui Valmentajan päivän haasteeseen tosissaan jo viime vuonna, kaikkien aikojen ensimmäisenä Valmentajan päivänä.

Keski-Pohjanmaan urheiluakatemia juhlisti Valmentajan päivää avoimilla aamutreeneillä. Jalkapalloilijat harjoittelivat Kim Huuhkan ja Jyrki Ojalan valmennuksessa Kipparihallissa. Janne Tuunasen johdolla jääkiekkotreenit pidettiin jäähallissa. Heini Nissinen puolestaan kasteli uimarinsa uimahallissa. Tanssijoiden siroa liikehdintää pystyi seuraamaan Päivi Iivosen johdolla Balettiopistolla. Kokkolan urheilutalolla harjoituksia vetivät Timo Kultalahti (yu ja suunnistus), Ahti Seppelin (tennis), Artturi Porko (salibandy) sekä Timo Virolainen (koripallo).

Lisäksi akatemia kiitti seurojen valmentajia seminaarilla, jossa puhujina olivat "jääkiekkoprofessori" Sakari Pietilä sekä KPV:n edustuksen päävalmentaja Jani Uotinen. Seminaari oli maksuton ja se oli suunnattu seurojen valmentajille sekä akatemiassa urheilevien nuorten vanhemmille.

- Päivä oli onnistunut. Aamutreeneissä kävi noin 50 kiinnostunutta seuraamassa toimintaamme ja illalla seminaarissa oli noin 40 osallistujaa. Kiitä koutsia -päivä oli vielä monille vieras ja me polkaistiin tilaisuudet nopealla aikataululla pystyyn, summaa urheiluakatemian koordinaattori Timo Virolainen viime vuoden kokemuksia.

- Nyt jatkamme samalla konseptilla ja aamutreenit ovat avoimet ja illalla pidämme taas seminaarin. Puhujiksi pyrin saamaan alueemme menestyneitä urheilijoita kertomaan omista koutsikokemuksistaan. Halutaan haastaa akatemiaurheilijoitten kasvattajaseurat mukaan seminaariin, hän jatkaa.