Judovalmentaja Seppo Aaltoselle Alfred Kordelinin säätiön valmentajapalkinto maajoukkueurheilijoiden edessä

2.5.2023

Perjantaina 28.4.2023 Liikuntakeskus Pajulahden Nikula-halliin kerääntyi iso joukko judokoita. Paikalla olivat aikuisten ja nuorten maajoukkueet sekä Suomesta että Virosta, maajoukkuevalmentajat sekä 3. tason valmentajakoulutusta suorittavia valmentajia. Myös pitkän linjan lahtelainen judovalmentaja Seppo Aaltonen oli kutsuttu paikalle alkavaan harjoitukseen. Hän ei kuitenkaan tiennyt, että kutsun taustalla oli hänen palkitsemisensa Alfred Kordelinin 2000 euron valmentajapalkinnolla. Tunnustuspalkinto myönnetään pitkäjänteisestä ja pyyteettömästä vapaaehtoistyöstä lasten ja nuorten valmennuksessa.

Seppo Aaltonen on aloittanut judon Nastolan Judoseurassa 1977. Hän siirtyi Lahteen 1979 silloiseen Lahden Sugataan, Lahden Judoseuran edeltäjään. Lahden Judoseuraa hän oli perustamassa vuonna 1986 ja on edelleen seuran jäsen ja pääopettaja.

Aaltonen on keskeytyksettä yli neljäkymmentä vuotta osallistunut seurojensa lasten ja nuorten ohjaamiseen ja valmentamiseen. Hän on tehnyt sen erittäin vastuullisesti ja intohimoisesti. Hänen valmennuksessaan on vahva arvopohja, jossa judon arvot korostuvat.

- Hieno palkinto pitkän uran judon parissa tehneelle Sepolle. Hänellä on ollut merkittävä rooli Lahden seudun judovalmennuksessa. Seppo on mukana toiminnassa edelleen sekä hoitaa aktiivisesti kuntoaan ollen siten hyvä esimerkki meille kaikille, toteaa Judoliiton valmennuspäällikkö Jaana Jokinen.

Aaltosen valmennettavat ovat vuosien varrella saavuttaneet yli 200 nuorten ja aikuisten SM-mitalia. Hänen valmennettavansa Ville Hietalahti ja Katri Kakko ovat saavuttaneet mitalin nuorten EM-tatameilta.

Aaltonen on suorittanut Valmentajan erikoisammattitutkinnon Suomen urheiluopistossa vuonna 2005 ja toiminut myös Judoliiton maajoukkuevalmentajana vuosina 2001-2008 oman toimen ohella. Hierojan siviilityöstään hän on nykyisin jo jäänyt eläkkeelle.

Alfred Kordelinin säätiön valmentajapalkintoa esittää valmentajan lajiliitto valmentajan itse sitä tietämättä. Suomen Valmentajat ry toimii asiainhoitajana Alfred Kordelinin säätiön suuntaan. Säätiön Urheilun tuki -rahastosta myönnettävät palkinnot ovat yksi keino tuoda lasten ja nuorten parissa vapaa-ajallaan valmentavien arvokasta työtä esiin.

Alfred Kordelinin säätiö on yksityinen yleishyödyllinen apurahasäätiö. Säätiö jakaa vuosittain apurahoina ja palkintoina noin 5 miljoonaa euroa. Urheilun tuki -rahasto on yksi kuudestatoista Alfred Kordelinin säätiön kaupunki- ja kohderahastosta.