Jyrki Kalmarille Alfred Kordelinin säätiön tunnustuspalkinto

7.7.2017

Alfred Kordelinin säätiön Urheilun Tuki -rahasto on 22.3.2017 myöntänyt 2 000 euron tunnustuspalkinnon Jyrki Kalmarille jalkapallossa tehdystä pitkäjänteisestä ja pyyteettömästä vapaaehtoistyöstä nuorten valmennuksessa.

YLI 30 VUOTTA LASTEN JA NUORTEN VALMENNUKSESSA

Tuki julkaistiin ja stipendi ojennettiin Kalmarille Tampereella 11.6. järjestetyssä Respect Ballissa. Kalmarin yli 30-vuotinen valmennusura lasten ja nuorten jalkapallossa hakee vertaistaan.

- Jyrki Kalmarilla on pitkä valmennusura, joka jatkuu edelleen lasten ja nuorten parissa. Hän on esimerkillinen toimija: innostaja, sytyttäjä ja positiivisen ilmapiirin luoja. 

- Lisäksi Jyrki on isän roolissa kasvattanut Suomen kautta aikojen parhaan tyttö-/naispelaajan ja on osannut antaa vanhempana oikeanlaisen tuen nuoren urheilijauralle, toteaa Palloliiton pelaajakehityspäällikkö Hannu Tihinen.

Tunnustuspalkintoa hakee valmentajan lajiliitto valmentajan itse sitä tietämättä ja tuen haussa Suomen Valmentajat ry toimii asiainhoitajana Alfred Kordelinin säätiön suuntaan. Säätiön myöntämät tuet ovat yksi keino tuoda lasten ja nuorten parissa vapaa-ajallaan valmentavien arvokasta työtä esiin.

Alfred Kordelinin säätiö on vuodesta 1920 yhtäjaksoisesti tukenut apurahoin ja palkinnoin suomalaista tiedettä, taidetta, kirjallisuutta ja vapaata sivistystyötä sekä edistänyt tekijöiden kansainvälistymistä. Vuonna 1978 perustettu Urheilun Tuki -rahasto on yksi Kordelinin säätiön 15 kaupunki- ja kohderahastosta.