Kari Korhoselle Alfred Kordelinin säätiön tunnustuspalkinto

6.5.2019

Lahden Kalevan nyrkkeilyvalmentaja Kari Korhonen vastaanotti sunnuntaina 5.5.2019 Alfred Kordelinin säätiön Urheilun Tuki -rahaston 2 000 euron tunnustuspalkinnon. Palkinto myönnettiin hänelle nuorten parissa tehdystä pitkäjänteisestä ja pyyteettömästä vapaaehtoistyöstä. Tunnustuspalkinto julkaistiin ja stipendi ojennettiin Korhoselle nuorten kansainvälisen Pirkka-Turnauksen yhteydessä Tampereella. Palkintoa oli ojentamassa Suomen Valmentajien hallituksen jäsen Pekka Rindell.

Kari Korhonen valmennustyössään GeeBee-juniorileirillä 2019 Kuva: Päivi Ahola

Kari Korhonen on nyrkkeilypiireissä pidetty ja luotettu valmentaja, jonka tavoitteellisesta paneutumisesta nyrkkeilyvalmennukseen ovat saaneet osansa lähes kaikki Suomen nyrkkeilyn nykypäivän huiput. Vuonna 1977 alkanut valmennusura on tuottanut lukuisia suomenmestareita sekä nuorten PM- ja MM-mitalisteja.

- Tämä on hieno tunnustus, joka kieltämättä tuli aivan ”puskista”. Olen todella otettu saamastani huomiosta enkä osaa muuta kuin kiittää kaikkia. Pidän valmentamista enemmänkin omana harrastuksenani kuin työnä - tämä on elämäntapa. Nyrkkeilysalit ja -kisat ovat ympäristöjä, joiden tunnelmassa viihdyn. Tämä on tiivis yhteisö, joka antaa minulle virtaa, kuvaa palkittu valmentaja suhdettaan nyrkkeilyn parissa tekemäänsä vapaaehtoistyöhön.  

Korhonen vastaa Suomen Nyrkkeilyliiton johtokunnassa lajin nuorisotoiminnasta ja on Liiton Nuorisovaliokunnan jäsen. Hän on valmentanut ja ohjannut junioreiden nyrkkeilyleirejä 70-luvulta lähtien ja on ollut rakentamassa kansainvälisten GeeBee- sekä Tammer Turnausten nuorisoleiritoimintaa. Korhonen on vuosien varrella opiskellut valmennusta työnsä ohella sekä Suomessa että ulkomailla.

- Nuorisovaliokunnassa panostamme tällä hetkellä mm. nuorten valmentajien osaamiseen sekä kouluttamiseen antamalla heille lisää vastuuta ja jakamalla vuosien varrella karttunutta hiljaista tietoa, kertoo Korhonen.

Alfred Kordelinin säätiö on vuodesta 1920 yhtäjaksoisesti tukenut apurahoin ja palkinnoin suomalaista tiedettä, taidetta, kirjallisuutta ja vapaata sivistystyötä sekä edistänyt tekijöiden kansainvälistymistä. Vuonna 1978 perustettu Urheilun Tuki -rahasto on yksi Kordelinin säätiön 15 kaupunki- ja kohderahastosta.