Kehity Valmentajana Tampereen Varalassa päätti Urheiluakatemiakiertueen

16.4.2015

Maanantai–iltana 13.4. Tampereen Varalan Urheiluopistolle oli kerääntynyt jälleen noin 15 valmentajaa kuulemaan, katselemaan sekä kyselemään harjoittelusta paracrossin MM-lumilautailija Matti Suur-Hamarin ja hänen fysiikkavalmentajansa Hanna Leveelahden esittämässä demossa.

Suomen Valmentajat ry:n ja Paralympiakomitean Urheiluakatemiahankkeen yhteinen kiertue vieraili talven aikana Helsingissä, Oulussa, Turussa sekä Tampereella paikallisen urheiluakatemian vieraana. Helsingissä ja Oulussa harjoittelustaan kertoivat Maailman ja Euroopan nopeimmat ratakelaajat Toni Piispanen sekä Amanda Kotaja valmentajineen. Nyt maalis-huhtikuussa Turussa ja Tampereella esittelivät valmennusmetodejaan  käytännössä Matti Suur-Hamari sekä valmentaja Hanna Leveelahti.

Kiertueelle lähdettiin ensi kertaa Suomen Valmentajien ja Paralympiakomitean urheiluakatemiahankkeen innoittamana ja kokemukset ovat olleet hyviä. Jokainen ilta oli omanlaisensa, mutta yhdistävänä tekijänä niissä oli erinomaiset käytännön demoharjoitukset illan urheilija-valmentajaparilta. Suuri Kiitos siitä demokoulutuksiin osallistuneille urheilija-valmentajapareille sekä iltaan osallistuville valmentajille.

Illan yhtenä tavoitteena oli myös kohtauttaa valmentajia, joilla ei ole vielä kokemusta vammaisurheilijoiden valmentamisesta ja sitä kautta madaltaa entisestään kynnystä ottaa valmennukseen myös vammaisurheilijoita. Demojen yhteydessä usein kuulikin valmentajilta kommentteja:

”Vau, proluokanmeinikiä” tai ”Tätä hyvää pitäisi tajota kaikille valmentajille”

Valmentaessaan vammaisurheilijaa valmentajat korostivat kokevansa työnsä mielekkääksi ja haasteita täynnä olevaksi sekä uskalluksen tehdä asioita omalla tavalla poissa mukavuusalueelta. ”Ei se mitä on poissa ole tärkeää, vaan se mitä on jäljellä”.

Kiitokset kaikille kiertueelle osallistuneille ja urheilijoille sekä valmentajille tsemppiä polulle!

Tuomas Törrönen