#kiittikoutsi

26.6.2019

Syyskuun 25. päivänä kiitetään koutseja. Tällöin vietetään Valmentajan päivää teemalla #kiittikoutsi, kansainvälisesti #ThanksCoach. Valmentajan päivä lanseerataan Euroopan urheiluviikon ja Suomen EU-puheenjohtajuuskauden tunnelmissa.

Sen lisäksi, että Suomessa kampanjoidaan valmentajien arvokkaan työn esiin tuomiseksi, myös muita maita haastetaan mukaan viettämään Valmentajan päivää. Mallia konseptiin on otettu muun muassa Kanadasta, jossa Valmentajan viikko on jo traditio. Joka vuosi syyskuussa vaahteralippumaassa kiitetään koutseja.

Valmentajan päivää ovat lanseeraamassa Suomen Valmentajat, Suomen Ammattivalmentajat SAVAL, Suomen Olympiakomitea ja ICCE (International Counsil for Coaching Excellence). Toimenpide on liitetty osaksi Euroopan urheiluviikkoa ja Suomen EU-puheenjohtajakauden liikuntateemoja yhteistyössä Opetushallituksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa.

Valmentajan päivä, ja siinä yhteydessä #kiittikoutsi-kampanjointi, on kehitetty Valmentajalla on väliä -kampanjan toimenpiteitä pohdittaessa.